Arcaderacen met hoge snelheden en opzwepende beats

1
31

Naarmate het spel vordert wordt de moeilijkheidsgraad echter beetje bij beetje opgekrikt en wordt het winnen van races een echte uitdaging. Het wordt dan echt belangrijk om geen fouten te maken, de bochten goed in te sturen en op tijd gas los te laten.

RichRacer6_5.jpg

Een nieuwe toevoeging aan het racen is dat wanneer je drift door de bochten er een metertje vol loopt, wanneer dit metertje vol is kun je een turbo activeren om tijdelijk harder te gaan. En hoe spectaculairder de drift des te voller het metertje loopt. Deze toevoeging is geen bijzondere, maar het zorgt wel voor de nodige afwisseling, de turbo’s kunnen namelijk het verschil maken in de strijd om de eerste plaats.

Ziet het er een beetje uit?
Wanneer je het spel opstart valt meteen op dat de lay-out van de menuutjes er typisch Xbox 360 en stijlvol uitziet. Ik had vrij hoge verwachtingen van Ridge Racer 6 op de Xbox 360, bij een next-generation-console horen namelijk ook next-gen-graphics. Helaas waren de graphics van de auto’s en tracks niet echt next-gen. Begrijp me niet verkeerd, alles zag er heel erg mooi en gelikt uit, maar niet voor de Xbox 360. Ridge Racer haalt zeker niet het maximale uit de Xbox 360.

RichRacer6_6.jpg

Conclusie
Ben je op zoek naar een realistische racegame of een racegame met uitgebreide tune-opties dan ben bij Ridge Racer 6 aan het verkeerde adres. Maar wanneer je op zoekt bent naar een leuke arcade racer met Xbox Live (online) opties, heb je met dit spel wat je zoekt. De opzwepende muziek, het driften en de langzaam opbouwende moeilijkheidsgraad zorgen ervoor dat dit een vermakelijk en onderhoudend spel is.

Officiële site van het spel: http://www.namco.com/games/ridgeracer6/
Ontwikkelaar: Namco
Distributeur: Namco

Adviesprijs
69,99 euro
1
2
3
Vorig artikelTV thuis en onderweg
Volgend artikelPresenteren en illustreren

1 REACTIE

  1. Kortom, als je in het trotse bezit bent van een Xbox360 blijf je beter mijlen ver weg van Ridge Racer 6 en parkeer je je Ford Focus veel beter in de pits van Project Gotham Racing 3. Heerlijke mix van auto\’s die je negen op tien nooit in het echt zal zien, laat staan bezitten, licht snuifje arcade feel maar toch nooit gezien weggedrag van de bolides en onmogelijke graphics. Als je met een autoband in je maag bent geboren, PGR3 dus en vergeet dat RR6 bestaat.

Reacties zijn gesloten.