Stereo via Bluetooth

0
55

Verbindingsmogelijkheden
Het koppelen van de Pulsar 590A headset met andere Bluetooth apparaten gaat als een fluitje van een cent. De handleiding is duidelijk, maar af en toe wel verwarrend, omdat er elf verschillende talen door elkaar staan. Ook de geluidskwaliteit van de headset is goed, maar klinkt af en toe een beetje dof. Het signaal is ook goed op grote afstand van de zender dankzij de nieuwste Bluetooth 2.0 standaard. Wij waren zeer tevreden over de headset, maar de prijs liegt er dan ook niet om. De Plantronics Pulsar 590A heeft een adviesprijs van 179 euro.

De Creative CB2530duim3
De Creative Digital Wireless Headphones CB2530 is een hele mond vol voor een soort van afgeslankte Pulsar 590A versie. Maar dat komt vooral omdat het een toestel is dat al meer dan een jaar op de markt is. De Creative CB2530 heeft enkel en alleen een Bluetooth zender en de headset zelf natuurlijk. Er is geen oplader, geen draagtas en geen stereokabeltje.
Zijn krachtbron vormen twee AAA batterijen in de headset en één AAA batterij in de Bluetooth zender. Je kan je al indenken dat dat behoorlijk zwaar weegt aan je hoofd en dat je veel batterijen zal verbruiken als je hem regelmatig wil gebruiken.

Design
De Creative CB2530 is ook niet zo aanpasbaar als de Pulsar wat hem nogal een logge indruk geeft. Enkel een aan/uit schuifschakelaar is voorzien en een draaiknop om het volume aan te passen. Je kan je headset een klein beetje ‘fine tunen’ door de zwarte afdekplaatjes te vervangen door blauwe afdekplaatjes.

CreativeCB2530.jpg

Op de zender zit alleen een aan/uit-knop en een lampje om te zien of hij aan of uit staat. Zijn design is dus ook niet zo opvallend en mooi als die van de Pulsar, maar je ziet dat natuurlijk niet als hij geluiden je oren inblaast. Het geluid dat je oren bereikt, klinkt gewoonweg goed en soms doet de headset van Creative het iets beter dan de Pulsar.

1
2
3
4
Vorig artikelEen heel etmaal paraat
Volgend artikelMuziek en mode