Fotomanager voor de (semi-)professionele fotograaf

0
88

In de browsermodus van ACDSee Pro krijg je een overzicht te zien van je RAW-bestanden. Dankzij de niet-destructieve bewerking van RAW-bestanden kan je in de editeermodus de witbalans, de belichting, de scherpte en de beeldruis aanpassen, zonder het oorspronkelijke RAW-bestand te wijzigen. Vervolgens kan je de instellingen als een preset opslaan en die nadien op een groep RAW-beelden toepassen.


De browser van ACDSee Pro

Om natuurgetrouw bekijken en afdrukken mogelijk te maken, ondersteunt ACDSee Pro ook kleurbeheer met gebruik van ICC- en ICM-kleurprofielen. ICM is de afkorting van Image Color Matching en heeft tot doel dat het kleurgevoel op alle in- of uitvoerapparaten gelijk getrokken wordt. De "echte" kleur moet dus overeenkomen met wat je op het scherm ziet en met wat er op papier afgedrukt wordt.

Database
Net zoals ACDSee 8, maakt ACDSee Pro ook gebruik van een database waarin alle gegevens van je foto’s zitten, inclusief de miniatuurafbeeldingen, de EXIF (Exchangeable Image File Format) gegevens en de IPTC metadata (International Press Telecommunications Council) die het mogelijk maakt foto’s aan de hand van meerdere zoektermen te selecteren. Achteraf kan je dan sorteren op gelijk welke eigenschap, op een keyword, enzovoort.


Je kunt ook sorteren op de EXIF en de IPTC data

1
2
3
4
5
Vorig artikelNieuwe generatie dvd-camcorders en nieuwe HD-tv’s
Volgend artikelOverzicht DiskIdee Radio podcasts 2006
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.