Voor de beginnende databasegebruiker

2
47

Compileren
Wanneer je dan toch eindelijk je database klaar hebt, kan je deze compileren naar een .exe bestand. Dat maakt het heel eenvoudig mogelijk om de database overal mee naartoe te nemen op een USB-stick of om ze gewoon te kopiëren naar een andere pc. Het beveiligen met een wachtwoord en toegankelijk maken op het internet zijn nog enkele van de vele simpele mogelijkheden van Easy Database Maker. De makkelijk te implementeren sorteer- en zoekfuncties zijn zeker ook een troef, maar ook het importeren van bestaande data is voorzien.

EDM_gebruik.JPG
De gecompileerde database gebruiken

Conclusie
Easy Database Maker richt zich op de beginnende databasegebruiker, maar slorpt veel tijd op als je een mooi ogende database wenst te ontwerpen. Enkel de simpelste functionaliteiten zitten in Easy Database Maker. Wil je net dat ietsje meer, dan zal je het moeten proberen met bijvoorbeeld Microsoft Access of Base van OpenOffice.org. Invender gaat met dit softwarepakket tegen de gang van zaken bij het ontwerpen van databases in, want eerst komen normaal de gegevens en daarna pas de gebruikersinterface, wat bij Easy Database Maker niet het geval is. Het softwarepakket is wel aan te raden voor de twee databases – een databank voor facturatie en personeelsgegevens – die al in het pakket zitten.
Adviesprijs
39,95 euro
Systeemvereisten
Pentium 133 MHz of hoger; Windows 98/ME/2000/NT/XP, 16 MB vrije schijfruimte, grafische kaart
1
2
3
Vorig artikelGoedkope digitale DAB/FM radio
Volgend artikelTelevisie verovert de mobiele telefoon

2 REACTIES

  1. Kan je even specifieker zijn waarvoor jij het pakketje wou gaan gebruiken?
    Ik zoek al geruime tijd een manier om zaken te catalogeren.
    Meer bepaald een mogelijkheid om een dvd collectie te beheren waar we niet uitgaan van enkel gekochte dvd\’s waar dus meestal slechts 1 film opstaat, maa dvd\’s die ik zelf maak, en waar meerdere titels op 1 schijfje staan.

  2. Zeker, ben ik het eens met uw conclusie. Ik heb een database (je) gemaakt in Acces, maar loop daarbij vaak tegen mijn onkudigheid aan. Ik wil graag meer. Omdat voor mjin probleem over enkele maanden een specifieke oplossing komt dacht ik deze periode te kunnen overbruggen met dit pakket.
    Inderdaad heb ik mij laten misleiden door de verpakking. Jammer! Wat mij betreft dus echt geen aanrader.

Reacties zijn gesloten.