Geef Windows een onderhoudsbeurt

3
45

Aanpassen en analyseren
Hier kan je de Windows interface volledig naar je hand zetten. Dat gaat van optische effecten op je bureaublad tot beveiliging en geheugenbeheer. Je kunt ook nagaan wat Windows allemaal automatisch laadt bij het opstarten. Zitten daar vreemde dingen bij, dan kan je die voorzichtigheidshalve eerst tijdelijk uitschakelen. Blijkt alles nog correct te werken, kan je ze nadien definitief verwijderen uit de lijst.
Nieuw is hier de mogelijkheid om naast Internet Explorer ook de populaire browser Mozilla Firefox volledig te configureren, van algemene instellingen zoals tekstanimaties, foutmeldingen en de positie van de sidebar tot bediening en behandeling van pop-up vensters. Windows Messenger configureren of desgewenst zelfs uit Windows verwijderen, behoort nu ook tot de mogelijkheden. In TuneUp System Information krijg je gedetailleerde gegevens over je geïnstalleerde hard- en software, inclusief grafiekjes.


TuneUp Utilities 2006 kan ook Firefox onder handen nemen

Opruimen en repareren
In dit tweede deel ga je het register en je harde schijf aanpakken. Heel wat programma’s plaatsen allerlei gegevens in het register, maar vergeten die achteraf weer te wissen. Het gevolg laat zich raden: een heleboel verwijzingen die eigenlijk nergens meer naar wijzen. In onze sterk vervuilde test-pc waren dat bijna 900 lijnen die konden gewist worden!
Hetzelfde geldt voor je harde schijf: na een uninstall blijven er nog altijd wel hier en daar mappen staan met enkele bestandjes in die voor niets meer kunnen dienen. TuneUp Utilities 2006 laat die allemaal verdwijnen. In deze nieuwe versie wordt ook de cache van de Firefox-browser onder handen genomen. De scantechnieken werden nu verbeterd zodat de controles minder tijd in beslag nemen. Het verschil in snelheid van je pc is echt opmerkelijk na zo’n opruimbeurt!


TuneUp Registry Cleaner vond bijna 900 overbodige regels in het register

1
2
3
4
Vorig artikelNavigatiesysteem speelt ook muziek
Volgend artikelProjector voor onderweg
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

3 REACTIES

  1. Heb dit programma net en het is super. Met een redelijk nieuwe machine toch de nodige zaken gecorrigeerd. ve24

Reacties zijn gesloten.