Geef Windows een onderhoudsbeurt

3
43

Terugzetten en vernietigen
Bestanden die je gewist hebt, zitten normaal in het vuilbakje op je desktop. Eens je dat vuilbakje hebt leeggemaakt, kan Windows die bestanden niet meer recupereren. TuneUp Undelete kan dat wel. Uit eigen ervaring weten we intussen dat bestanden die je van een USB geheugenstaafje wist, niet in het vuilbakje terechtkomen – die zijn ineens definitief weg. Ook die kan TuneUp Undelete terugzetten.
TuneUp Shredder doet het omgekeerde: bestanden die je hiermee wist, worden onherstelbaar gewist. Het programma gebruikt hiervoor een algoritme dat ontwikkeld werd door het Amerikaanse ministerie van Defensie.


De ultieme redder-in-nood, TuneUp Undelete

Conclusie
TuneUp Utilities 2006 van Easy Computing is een degelijk, vlot en intuïtief programma aan de zeer democratische prijs van net geen 40 euro. De duidelijke handleiding mag een voorbeeld genoemd worden voor andere producenten. TuneUp Utilities 2006 is evenwel geen upgrade van vorige versie 2004. Er zijn weliswaar een aantal verbeteringen en aanvullingen in aangebracht, maar in essentie is het nog altijd hetzelfde programma. Toch één bedenking: het nieuwe bestuursysteem Windows Vista staat voor de deur en daarmee zal deze 2006-versie niet zomaar overweg kunnen. Overweeg je echter om dan je huidige pc met Windows XP te behouden ‘voor de kinderen’, dan is een grote onderhoudsbeurt met TuneUp Utilities 2006 misschien een heel goed idee.
Adviesprijs
39,95 euro
Systeemvereisten
Processor: Pentium 133 MHz of hoger; 128 MB RAM; Microsoft Windows 98 SE/Me/2000/XP; 20 MB vrije schijfruimte; Schermresolutie: 16-bits grafische kaart (65 000 kleuren) en resolutie van 800 x 600 pixels; cd-romspeler
1
2
3
4
Vorig artikelNavigatiesysteem speelt ook muziek
Volgend artikelProjector voor onderweg
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

3 REACTIES

  1. Heb dit programma net en het is super. Met een redelijk nieuwe machine toch de nodige zaken gecorrigeerd. ve24

Reacties zijn gesloten.