’s Nachts met alle lichten uit…

0
24

Vingevlug
Een paar leuke toevoegingen tijdens het spelen zijn dat je nu af en toe Ashley moet beschermen en op onverwachte momenten een bepaalde knoppencombinatie moet indrukken. Allereerst het beschermen van Ashley: je vind Ashley al vrij snel in het spel en je moet haar dan meenemen.

ResidentEvil4_5.jpg

Wanneer je met Ashley bent, loopt ze gewoon achter je aan. Je moet dan niet alleen aan jezelf denken maar ook aan haar en dat is soms behoorlijk lastig. Je kunt haar ook laten wachten op een veiligere plek en haar dan weer roepen wanneer de kust veilig is. Ashley heb je ook nodig om bepaalde puzzels op te lossen.
Een andere nieuwe toevoeging in het spel is het indrukken van een bepaalde knoppencombinatie. Soms loop je bijvoorbeeld ergens in het spel en valt er opeens een rotsblok naar beneden; in het beeld verschijnt dan een knoppencombinatie die je heel snel moet indrukken anders ben je dood. Het vette hieraan is dat het echt heel onverwacht komt en je dus het hele spel op je hoede moet zijn. Zo zat ik tijdens het spelen een tussenfilmpje te bekijken waarin Leon en een vijand een gesprek hadden tot deze vijand me plotseling aanviel. Ik moest toen een knoppencombinatie indrukken om hem te ontwijken om verder te kunnen spelen en niet dood te gaan.

ResidentEvil4_8.jpg

Conclusie
Al met al is Resident Evil 4 een supergoed spel met veel vernieuwingen ten opzichte van de vorige delen. Dit spel haalt wat graphics betreft het maximale uit de PlayStation 2 en ziet er dus prachtig uit. Het spel is wel vrij makkelijk en ik raad ervaren gamers dan ook aan op ‘normal’ te spelen in plaats van ‘easy’. Wanneer je het spel hebt uitgespeeld, unlock je ook nog allerlei extra’s, waaronder vijf missies met Ada Wong die je ook nog wel even zoet zullen houden. Resident Evil 4 is een doodeng meesterwerk dat ’s nachts met alle lichten uit pas echt tot zijn recht komt.

Officiële site van het spel: http://www.residentevil-4.com/
Ontwikkelaar: Capcom
Uitgever: Capcom

Adviesprijs
59,99 euro
1
2
3
Vorig artikelDe zware voet
Volgend artikelTraditionele bordspellen elektronisch spelen