Waaghalzen op twee latten

1
28

Sneeuw
Maar een snowboard/skispel zonder de nodige sneeuw is als een café zonder bier/cola/"ne platte water" (schrappen wat niet past). En hier moet je geen schrik voor hebben, want SSX is op dat gebied gewoon bijzonder gul geweest. Qua test heb ik even een freeride van de top van de berg genomen en stopte de chrono aan de voet van de berg op 22 min 45 sec, wat je op z’n minst indrukwekkend kan noemen. Alles speelt zich af op een enorm grote berg, waar verschillende parcours op zijn uitgestippeld. Maar denk maar niet dat je binnen de lijntjes moet blijven, want de diepsneeuw heeft vaak zoveel meer te bieden. De hele wereld is namelijk voorzien van ontelbare shortcuts, zodat je tijdens een race soms moet constateren dat je plots laatste bent, terwijl je een seconde voordien nog op kop lag.

SSXOnTour9.jpg

Met dit voorbeeld is al een goede stap gezet naar de AI van je tegenstanders. Die zullen jou eveneens proberen het vuur aan de schenen te leggen, mede door de nodige slagen (het wordt stilaan een ski/boksspel…). Tijdens bepaalde opdrachten komt de zogenaamde Ski Patrol je nog eens op de hielen zitten, omdat je te gewelddadig naar beneden racet. Deze ‘flikken on ice’ vormen voor een serieuze last onderweg, zodat je voortdurend moet uitwijken.

SSXOnTour11.jpg

Qua gameplay voldoet SSX zoals verwacht volledig aan de normen, uitstekend zelfs. Grafisch daarentegen… nope, hier is eigenlijk ook niets op aan te merken. De omgevingen en de personages zien er bijzonder goed uit, met vooral veel oog voor detail. De omgevingen leven echt en horen zeker bij het betere op onze PS2. Op het vlak van audio is er een enorme verandering doorgevoerd: alles is nu gespekt met stevige rockmuziek, van AC/DC tot The Queens Of The Stone Age, alles zit erin. Je kan zelfs je eigen samenstelling maken en zo altijd naar je favoriete muziek luisteren.

Conclusie
Moet het nog gezegd dat deze SSX On Tour een knaller van een game is? Als hij al niet onder de kerstboom lag, moet je hem toch in huis halen. De grote afwisseling in de career-mode is een echt pluspunt en de ontelbare mogelijkheden om uit te breiden zijn dit zeker. Alles zit gewoon perfect: gameplay, graphics en audio. Deze moet je dus gewoon hebben!

Officiële site van het spel: http://www.easportsbig.com/games/ssxontour/
Ontwikkelaar: EA Canada
Uitgever: EA-games

Adviesprijs
59,99 euro
1
2
3
4
Vorig artikelCompacte camcorder met harde schijf
Volgend artikelWie niet weg is, is gezien!

1 REACTIE

  1. Ha eerste, en de laatste reactie ben ik bang voor 😉
    Maar ik zie dat je enthousiast bent over het spel.

Reacties zijn gesloten.