Waardige winnaar van EISA-award

7
83

De aansluitingen zitten achteraan. Op de linkerzijkant zijn er nog gemakkelijk bereikbare analoge aansluitingen om bijvoorbeeld een camcorder of een spelconsole tijdelijk aan te sluiten.


Samsug LE40M61B voorzijde

Bediening
De installatie van de tv gebeurt via een gebruiksvriendelijke Plug & Play wizard. Zoals gebruikelijk vraagt die naar taal en land en begint dan met het scannen van de beschikbare tv-kanalen. De tv vraagt voor de scan start om de antenneaansluiting te controleren. Na afloop is er geen optie om de kanalen te herorganiseren, maar die zit wel in de menustructuur.
Het menu is gebaseerd op een verticaal gerangschikte strook pictogrammen met rechts daarvan de bij die rubriek horende detailinformatie. Er zijn vijf rubrieken: invoer, beeld, geluid, kanaal en instellingen. Bij die laatste rubriek vind je ook de ‘Plug & Play’ installatiewizard. Het menu heeft een erg mooie vormgeving en maakt gebruik van verschillende tinten van blauw en grijs.
De vrij forse afstandsbediening is pikzwart en heeft een klein lcd-schermpje. Ze is van het universele type en kan dus ook worden gebruikt om tv’s en geluidsapparatuur van andere merken te bedienen. Via een Mode-knop schakel je tussen de verschillende bedieningsmogelijkheden en de gekozen stand wordt getoond in het lcd-schermpje.

1
2
3
4
Vorig artikelNeem deel aan DiskIdee-wedstrijd en maak kans op een digitale kijker
Volgend artikelNieuw merk Digital Home Entertainment in Benelux
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

7 REACTIES

  1. Hem hem net gekocht, maar is de geluidskwaliteit nou werkelijk zo goed? Ik mis het volle geluid. Speakers zitten onderin. Dankzij een tuner-versterker met surround klinkt het aardig.

  2. Volgens mij snapt Jef het niet helemaal.. Het gaat hier om een TV.
    De TV is echt super heb dit type zelf ook alleen het kleine broertje.
    Echt een aanrader.

  3. Geachte redactie,
    Graag een kleine doch belangrijke correctie. Wanneer jullie stellen dat deze TV \”de LE40M61B met een ingebouwde resolutie van 1360 x 768 pixels en ondersteunt alle High Definition TV (HDTV-)signalen \” is toch niet echt sluitend. Hij kan nl de 1080p niet aan, en dat is momenteel hét HDTV signaal. Misschien zijn er al meerdere toestellen, maar ik heb enkel weet van Philips. De Philips 42PF9830/10, volledige 1920x1080p resolutie (dus \”ietsje\” hoger dan de gangbare 1366×768 of 1280×768-resoluties. Contrast is 4000:1 (t\’is wel minder dan plasma wat meestal 10000:1 is).
    Maar.. Het heeft nen hoop multimediatoepassingen, zoals ethernet-aansluiting
    Dit komt al korter in de buurt wat een HDTV zou moeten zijn.. HDMi en
    DVI-aansluiting … en dus vraag ik me af of die prijs wel terecht is… maar dat is dan eerder persoonlijk.

  4. Blijkbaar gaat het om de oudere versie 5m1b, die vonden we voor ca, 2.300 via Kelkoo. Maar de nieuwe versie vonden we in Nederland voor ca. 2.650, wat dus niet zo veel boven je budget is. Zie http://www.centralpoint.nl/redir.cgi?page=index.html&what=fp.php&by=/ice.cgi?d_vend=Samsung&d_word=LE40M61B&ref=13 Ik weet natuurlijk niet of hij voor dat geld ook echt leverbaar is, soms zijn die prijzen pure lokkertjes en blijkt bij bestelling dat het toch meer kost. Dus goed uitkijken!

  5. Waar vonden jullie de 2500 euro versie inclusief btw? Want ik ben van plan deze tv te kopen maar mijn budget is slechts 2550 euro

Reacties zijn gesloten.