Good vibe-rations?

7
144

Videospeler
De Vibe 500 draagt ook dit predikaat: videospeler. Volgens de handleiding ondersteunt hij .MOV en .AVI bestanden, maar uit onze ganse batterij testfilmpjes in allerlei formaten en Codecs kregen we er niet eentje aan de praat. Gezien de povere kwaliteit van het scherm denken we niet dat we veel gemist hebben.


Spelletjes – de meeste GSM’s doen het beter

Spelletjes!
Op de Vibe 500 werden twee spelletjes geïnstalleerd: Slangetje (Snake) en een Slotmachine (Reel). Bij de slotmachine kan je twee handelingen doen: (1) virtueel geld insteken (2) rad laten draaien. We hebben er geen idee van hoelang jou dat kan boeien, wij kunnen het uitdrukken in seconden. Bij Slangetje moet je een groen streepje over het scherm sturen en een rood bolletje laten opeten. Dit spel hebben we lang geleden nog gezien bij de eerste generatie GSM’s.


Onderweg het geheugenkaartje van je camera leegmaken

On The Go
Bij de Vibe 500 zit ook nog een korte, vrouwelijke USB-plug die de naam "On The Go" meekreeg. Hiermee kan je je digitaal fototoestel aansluiten en je foto’s kopiëren naar de harde schijf van de Vibe 500. Het kopieerproces is mooi te volgen op het scherm van de Vibe. Erg handig is de optie waarmee je na het kopiëren de geheugenkaart van de camera ineens mee kunt wissen. Bij nogal wat andere soortgelijke toestelletjes mag je nadien foto na foto wissen op de camera zelf.
De snelheid is meer dan aanvaardbaar: een volle geheugenkaart van 128 MB met 140 foto’s van 2 megapixels werd gekopieerd en gewist in 2 min. 5 sec. Rechtstreeks geheugenkaartjes uitlezen behoort niet tot de mogelijkheden, want een kaartlezer is niet voorzien op de Vibe 500. Merkwaardig genoeg is bij zijn kleiner broertje, de Vibe 300, wél een geheugenkaartlezer ingebouwd. Kleine broer heeft trouwens ook een ingebouwde FM radio, wat de Vibe 500 ook al moet missen.

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelOmstreden Duits internetregister slaat opnieuw toe
Volgend artikelDraadloze zender voor de iPod Mini
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

7 REACTIES

  1. Ik heb ongeveer het zelfde probleem als Stephanie, maar ik kan de muziek er alleen op zetten als de 500 als harddisk werkt, niet als hij als mp3-speler werkt. Dan zegt de pc: USB-apparaat niet herkend. Maar als ik de muziek erop zet met de harde schijf-mode, en ik zeg nummers refreshen, zegt hij in de map Music EMPTY. Hoe krijg ik de nummers er fatsoenlijk op??

  2. Het is een gedoe, ik weet het, maar als je je nummers nummers ( 1. artiest – naamnummer ipv artiest – naam nummer) pakt hij alles op volgorde.

    Vind het trouwens een prima apparaat. Heb veel plezier van de voicerecorder. Alleen de batterij is jammer…

  3. Ik heb sinds een tijd een vibe500. Muziek erop zetten is geen probleem, maar je schijnt ook films er op te kunnen zetten. Heb al van alles geprobeerd maar zonder succes. Kan iemand mij helpen ?

  4. Ik heb erg veel problemen met m\’n vibe 500. Op dit moment is het een raadsel hoe ik de albums (die ik na heel veel gedoe eindelijk op de 500 heb weten te krijgen) in volgorde afgespeelt krijg.
    Heel lastig luisteren , vooral als je erg veel live albums op de Vibe hebt geladen. Het begint met nummer 8, dan nmr3, dan 2 , dan 13……………ppppfffffffffff………
    Ik denk dat ik een ZEN koop.

  5. Ja stephanie.Ik heb juist hetzelfde probleem. Het is een mooi toestel maar muziek erop krijgen is een raadsel.

  6. Goede review, ik heb de vibe 500 ook pas geleden gekocht, maar ik snap nog niet helemaal hoe ik de nummers er op moet krijgen. Als het er eindelijk opstaat, verschijnt in beeld altijd EMPTY, dat er dus niks opstaat. Lastig ding, en zeker geen aanrader

Reacties zijn gesloten.