Good vibe-rations?

7
144

Het volume van de Vibe 500 is zeer ruim bemeten, op maximum volume ga je onwillekeurig terugdenken aan die waarschuwing in de handleiding over potdoof worden. Er is ook een equalizer ingebouwd met maar liefst 22 instellingen, 20 hiervan zijn vooraf ingesteld en de twee laatste zijn "Custom".
De Vibe 500 ondersteunt alleen MP3, WMA (DRM) en WAV. Bij het muziek beluisteren hield de Lithium-Ion batterij het in het beste geval 7,5 uur uit. In een tweede test wisselden we regelmatig van liedje en speelden af en toe wat met de andere instellingen, maar dat verkorte ons luisterplezier tot precies 6 uur.


Het scherm bij het beluisteren van liedjes

Plaatjes kijken
De Vibe 500 werpt zich ook op als een JPEG fotoviewer. Inderdaad, je kunt duizenden foto’s kwijt op de Vibe 500 en je kunt ze bekijken op het scherm, zelfs onder de vorm van een diashow. Alleen werd de Vibe 500 uitgerust met een LCD-schermpje van 128 x 160 pixels met 65.000 kleuren. De foto’s zijn bijgevolg erg klein, zeker bij verticale foto’s (in portret) verlies je nog eens de helft van de beschikbare oppervlakte. Dat zijn geen foto’s meer, dat zijn veredelde thumbnails. Bovendien zijn de kleuren flets en het gebrek aan kleurschakeringen resulteert in kleurenringen.
Precies hetzelfde scherm vindt je overigens terug bij GSM’s – zie de bespreking van de LG S5100 op deze website. De Siemens SL 75, die hier ook aan bod kwam heeft al een groter scherm van 132 x 176 pixels bij 262.144 kleuren. We zullen dan nog maar zwijgen over het scherm van de fotocamera Sanyo Xacti met zijn scherm van 415 x 554 pixels! Gezien zijn afmetingen lijdt de Vibe 500 nochtans niet aan plaatsgebrek. Van een fotoviewer met slideshowfunctie hadden we meer verwacht.


Er is plaats genoeg voor een groter (en beter) scherm

Voicerecorder
Je kunt de Vibe 500 ook gebruiken als voicerecorder. Je kunt de gesprekken opnemen in vier kwaliteitsniveaus: Laag – Normaal – Superieur en Beste. Het is wel een beetje uitproberen, want de microfoon is niet erg gevoelig. Spreek je te ver van de microfoon, dan is het geluid te zwak en spreek je te dicht dan wordt het een sis-concert met windstoten. Met wat oefenen is de opname best verstaanbaar. We probeerden in beste kwaliteit ook eens om de opname via Dragon Naturally Speaking te laten uitschrijven, maar daar kwam niet veel van terecht. Ook de opname van een leerkracht in de klas was onverstaanbaar. Wil je echt goede opnames maken dan kan je toch beter investeren in een echte voicerecorder.


Je kunt de Vibe 500 ook (beperkt) gebruiken als voicerecorder

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelOmstreden Duits internetregister slaat opnieuw toe
Volgend artikelDraadloze zender voor de iPod Mini
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

7 REACTIES

  1. Ik heb ongeveer het zelfde probleem als Stephanie, maar ik kan de muziek er alleen op zetten als de 500 als harddisk werkt, niet als hij als mp3-speler werkt. Dan zegt de pc: USB-apparaat niet herkend. Maar als ik de muziek erop zet met de harde schijf-mode, en ik zeg nummers refreshen, zegt hij in de map Music EMPTY. Hoe krijg ik de nummers er fatsoenlijk op??

  2. Het is een gedoe, ik weet het, maar als je je nummers nummers ( 1. artiest – naamnummer ipv artiest – naam nummer) pakt hij alles op volgorde.

    Vind het trouwens een prima apparaat. Heb veel plezier van de voicerecorder. Alleen de batterij is jammer…

  3. Ik heb sinds een tijd een vibe500. Muziek erop zetten is geen probleem, maar je schijnt ook films er op te kunnen zetten. Heb al van alles geprobeerd maar zonder succes. Kan iemand mij helpen ?

  4. Ik heb erg veel problemen met m\’n vibe 500. Op dit moment is het een raadsel hoe ik de albums (die ik na heel veel gedoe eindelijk op de 500 heb weten te krijgen) in volgorde afgespeelt krijg.
    Heel lastig luisteren , vooral als je erg veel live albums op de Vibe hebt geladen. Het begint met nummer 8, dan nmr3, dan 2 , dan 13……………ppppfffffffffff………
    Ik denk dat ik een ZEN koop.

  5. Ja stephanie.Ik heb juist hetzelfde probleem. Het is een mooi toestel maar muziek erop krijgen is een raadsel.

  6. Goede review, ik heb de vibe 500 ook pas geleden gekocht, maar ik snap nog niet helemaal hoe ik de nummers er op moet krijgen. Als het er eindelijk opstaat, verschijnt in beeld altijd EMPTY, dat er dus niks opstaat. Lastig ding, en zeker geen aanrader

Reacties zijn gesloten.