Good vibe-rations?

7
144

De meegeleverde Software
Leg je de meegeleverde cd-rom in je pc, dan krijg je een mooi openingsscherm te zien met drie opties: documentatie (dat is de handleiding), MagicPicV3 en Marigold_Whale. Magic Picture instaleren duurt ongeveer 1 seconde. Er is niets van terug te vinden in het startmenu, geen icoontjes of zo maar wanneer je rechts klikt op een JPEG-fotobestand staat het wel vermeld in het snelmenu. Klik je erop, dan wordt de aangeklikte foto verkleind naar 160 x 120 pixels en naar de Vibe 500 gekopieerd. Het bestand wordt wel op de verkeerde plaats gedropt: op de root-directory van de Vibe 500 en niet in de map Pictures zodat je het nog eens handmatig moet kopiëren of je kunt de foto nog altijd niet zien. Magic Picture kent verder geen enkele instelling. De magie is toch wel ver te zoeken.


De meegeleverde software: een resizer

Wat Marigold_Whale is, blijft in het ongewisse. Tijdens de installatie schrijft het allerlei bestanden naar je pc, maar achteraf is het nergens zichtbaar als programma, icoon of menu-item. Ook in de handleiding is er niets over terug te vinden.


Magic Picture aan het werk

Conclusie
Is de Packard Bell Vibe 500 nu een onhandelbaar toestel met een onpraktische bediening waarmee je ongenietbare foto’s kunt bekijken, maar dat toch 280 euro kost? Of is het een grandioze MP3-speler met ontzaglijk veel plaats en die je nog als een snelle externe harde schijf kunt gebruiken ook? De Vibe 500 is beide. De twee duimpjes die we het meegeven zijn wel enkel en alleen door de MP3-speler verdiend.
Adviesprijs
279,99 euro
1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelOmstreden Duits internetregister slaat opnieuw toe
Volgend artikelDraadloze zender voor de iPod Mini
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

7 REACTIES

  1. Ik heb ongeveer het zelfde probleem als Stephanie, maar ik kan de muziek er alleen op zetten als de 500 als harddisk werkt, niet als hij als mp3-speler werkt. Dan zegt de pc: USB-apparaat niet herkend. Maar als ik de muziek erop zet met de harde schijf-mode, en ik zeg nummers refreshen, zegt hij in de map Music EMPTY. Hoe krijg ik de nummers er fatsoenlijk op??

  2. Het is een gedoe, ik weet het, maar als je je nummers nummers ( 1. artiest – naamnummer ipv artiest – naam nummer) pakt hij alles op volgorde.

    Vind het trouwens een prima apparaat. Heb veel plezier van de voicerecorder. Alleen de batterij is jammer…

  3. Ik heb sinds een tijd een vibe500. Muziek erop zetten is geen probleem, maar je schijnt ook films er op te kunnen zetten. Heb al van alles geprobeerd maar zonder succes. Kan iemand mij helpen ?

  4. Ik heb erg veel problemen met m\’n vibe 500. Op dit moment is het een raadsel hoe ik de albums (die ik na heel veel gedoe eindelijk op de 500 heb weten te krijgen) in volgorde afgespeelt krijg.
    Heel lastig luisteren , vooral als je erg veel live albums op de Vibe hebt geladen. Het begint met nummer 8, dan nmr3, dan 2 , dan 13……………ppppfffffffffff………
    Ik denk dat ik een ZEN koop.

  5. Ja stephanie.Ik heb juist hetzelfde probleem. Het is een mooi toestel maar muziek erop krijgen is een raadsel.

  6. Goede review, ik heb de vibe 500 ook pas geleden gekocht, maar ik snap nog niet helemaal hoe ik de nummers er op moet krijgen. Als het er eindelijk opstaat, verschijnt in beeld altijd EMPTY, dat er dus niks opstaat. Lastig ding, en zeker geen aanrader

Reacties zijn gesloten.