Band of Brothers?

1
45

Band
Ondanks de nogal eentonige manier van spelen, is deze Brothers in Arms een degelijke shooter. Het verhaal is op zich redelijk goed uitgewerkt, zodat je je er vaak op zult betrappen dat je erin wordt meegezogen. Vooral de sfeer die het hele gebeuren uitstraalt, wist mij te bekoren. De omgevingen zijn groots en vooral zeer realistisch, wat je niet van alle games kan zeggen. Het realisme stond duidelijk op de eerste plaats, boven het spektakel, zodat je na enige tijd een band gaat vormen met de anderen. En bij deze is de link met de serie Band of Brothers snel gelegd. Voor diegenen die de reeks met veel plezier gezien hebben, is dit game een must.

BIA_EIB_3.jpg

Jammer genoeg brengt dit realistisch gehalte wat struikelblokken met zich mee voor de gewone shooter-freaks. Het personage beweegt eerst en vooral niet bijster snel, en het mikken gaat ook niet echt vlot. Maar zoals gezegd is dit natuurlijk een keuze van de ontwikkelaars die alles natuurgetrouw wilden weergeven op het scherm. Zo zijn de vijanden zeer slim en zullen ze zich, in de mate van het mogelijke, verplaatsen om jou zelfs aan te vallen in de zij. Als je eenmaal uitgeschakeld bent op het slagveld, kan je gelukkig opnieuw beginnen vanaf een checkpoint, wat de trial and error-gameplay toch nog ten goede komt.

BIA_EIB_2.jpg

Ook op multiplayervlak kon het spel ons bekoren. Zo kan je een twintigtal missies afhandelen in co-op of online. Maar er is ook een nieuw onderdeel toegevoegd: de skirmish. Hierbij kruip je ofwel in de huid van de Amerikanen of de Duitsers en moet je bepaalde opdrachten uitvoeren, wat de levensduur van het spel toch nog aardig verlengt.

Conclusie
Deze Brothers in Arms: Earned in Blood is wel degelijk een goede shooter, maar is enkel weggelegd voor de echte fans. Zoek je een WOII-game waar het realisme vanaf druipt en waar de moeilijkheidsgraad bijgevolg een stuk hoger ligt, dan zal je aan deze BIA zeker en vast enkele uren plezier beleven.

Officiële site van het spel: http://www.brothersinarmsgame.com/uk/index.php
Ontwikkelaar: Gearbox Software
Uitgever: Ubisoft

Adviesprijs
44,99 euro
1
2
3
Vorig artikelDe toekomst is plat
Volgend artikelPocketcamera in het 5 megapixel segment

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.