Met een Mac op de eerste rang

1
70

Spotje
Een andere nieuwigheid is de iSight-videocamera, die bovenaan in het midden van de schermomlijsting werd ingebouwd. Een goed gevonden oplossing, want het vereenvoudigt de mogelijkheid om te videochatten.

AppleiMacG5_2.jpg
Chatten via ingebouwde iSight-camera

Apple voegde met Photo Boot nog een leuke softwaretool toe om de functionaliteit van de iSight-videocamera te verhogen. Niet alleen kun je via Photo Boot heel eenvoudig een foto van jezelf nemen en deze via zestien effecten ook nog ‘opleuken’ als je dat verkiest, maar Apple heeft ook, zoals bij de meeste toepassingen, gezorgd voor een goede integratie met andere applicaties, zoals het mailprogramma, iPhoto en iChat.

AppleiMacG5_leuk.jpg
Photo Boot effecten

Verder krijg je van Apple traditiegetrouw de laatste versie van de iLife softwaresuite voor het beheren en bewerken van foto’s en video’s, het componeren van muziek en het branden van dvd’s.
Toch nog even vermelden dat ons testexemplaar één kapotte pixel had. Het was slechts één pieterig puntje op het grote breedbeeldscherm, dat vooral opviel (en lichtjes stoorde) toen we Front Row gebruikten.

Conclusie
Al bij al zijn de nieuwigheden in de nieuwe iMac G5 niet zo spectaculair als je op het eerste zicht zou geloven. Front Row is in feite een bijkomende gebruikersinterface, die dienstbaar kan zijn voor wie zijn computer veel gebruikt voor het beluisteren van muziek of het bekijken van foto’s of dvd’s. De iSight-videocamera is een mooi gevonden oplossing om een webcam te integreren. Door deze toevoegingen is de iMac G5 nog meer dan de vorige generatie een ingenieus vormgegeven computer die een hoge graad van integratie biedt tussen alle toepassingen.
Adviesprijs
20-inch: 1.819 euro;
17-inch: 1.399 euro.
1
2
3
Vorig artikelMobiele harde schijf met LCD-scherm
Volgend artikelUitbreiding assortiment DAB-radio’s
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.