Waardig slot van een unieke reeks

0
32

De puzzels
Dit is waar Myst V enige minpunten begint te vertonen: de puzzels zouden logische breinbrekers moeten zijn, maar helemaal slagen ze daar toch niet in. Het hangt natuurlijk van je definitie van logisch redeneren af, maar de meeste raadsels zijn gewoon op te lossen door goed op te letten en alles nauwkeurig te bestuderen. De overige puzzels vergen wat meer denkwerk, maar zijn meestal ook wel met de goede oude "trial and error" op te lossen. Voor wie het echt niet meer ziet zitten: op het internet zijn meerdere zogenaamde "walkthroughs" te vinden, een handleiding waarin stap voor stap uitgelegd wordt hoe je elke puzzel kunt oplossen. Dat ontneemt natuurlijk elke uitdaging aan het spel, het wordt dan even spannend als rondlopen in een doolhof waar overal bordjes met "exit" staan.
Natuurlijk kies je als speler zelf hoe je te werk gaat, als uren nadenken over bepaalde combinaties en gevolgen helemaal jouw ding is, dan kun je aan Myst V weer veel plezier beleven.

Myst5_foto03.jpg
Dit is ongetwijfeld weer een onderdeel van de oplossing van de puzzel

Conclusie
Myst V: End of Ages werd altijd aangekondigd als de allerlaatste episode van de Myst-reeks. Voor de echte Myst-liefhebbers is het een waardig slot, hoewel – hier en daar lees je dat er nu toch sprake zou zijn van een voortzetting van de reeks. Myst V is op enkele gebieden misschien net iets minder sterk dan sommige van zijn meer legendarische voorgangers, maar de fans kunnen hun hart ophalen aan uren Myst-genot. Weet echter wel wat je koopt: veel gamers zullen dit spel verschrikkelijk saai en langdradig vinden, niet zozeer door het gebrek aan bloed en ingewanden op het scherm, maar door net iets te weinig (inter)actie in het spel.

Officiële site van het spel: http://www.mystvgame.com/uk/
Ontwikkelaar: Cyan Worlds
Uitgever: Ubisoft

Adviesprijs
49,90 euro
1
2
3
4
5
6
Vorig artikelFabrikant van navigatiesoftware komt met draagbaar gps-systeem
Volgend artikelControlesysteem voor Nintendo spelconsoles