Veilig op reis

2
45

Als er een tweede harde schijf wordt geïnstalleerd, ondersteunt de Tecra S3 ook Software Raid Level 1, wat inhoudt dat de ene schijf altijd een exacte kopie van de andere harde schijf is (raid = redundant array of independent disks). Hierdoor gaan bij een storing van één harde schijf geen gegevens verloren en kan de gebruiker gewoon blijven doorwerken.


Als je een tweede harde schijf installeert, kun je die als automatische back-up gebruiken via Raid Level 1

Ook wordt flexibele back-upsoftware meegeleverd waarmee de gebruiker zelf een back-up kan maken of dat kan automatiseren. Deze oplossing ondersteunt zowel back-ups van individuele bestanden, mappen en complete systeempartities op diverse media als op het netwerk.
Het Tecra M3-ontwerp voldoet voorts aan de nieuwe EU-richtlijn (2002/95/EC) voor de beperking van schadelijke materialen in elektrische en elektronische apparatuur (ROHS) en is dus zo milieuvriendelijke geproduceerd als mogelijk. De ROHS EU-richtlijn heeft dezelfde reikwijdte als de richtlijn voor afgedankte elektrische en elektronische apparatuur (WEEE). Vanaf 1 juli 2006 moeten potentieel gevaarlijke materialen in elektrische en elektronische apparatuur – zoals lood, kwik, cadmium en hexavalent chroom, die momenteel in notebooks worden gebruikt – worden vervangen.


Toshiba Tecra S3 achterkant

Prestaties
De Tecra S3 M780 haalt een Bapco Sysmark 2004-score van 159. (De eerder door ons geteste en een stuk goedkopere Fujitsu Siemens Amilo M7440 behaalde een score van 152.) De Tecra S3 scoort ook goed in de grafische testen 3D Mark en SPECViewperf 8.01. De autonomie vinden we met 2u11m in onze worst case test eerder magertjes. Langer dan drie uur autonomie zul je in typische werksituaties niet halen met deze notebook. Storender is dat de batterij een wel erg lange laadtijd heeft.

Testresultaten

Algemeen (synthetische benchmark)
BapCo Sysmark 2004: 159
  Internet Content Creation: 200
  Office Productivity: 126

Grafisch
3D Mark 2001 SE Build 330: 11613 (DirectX 7)
3D Mark 03 Build 350: 3711 (DirectX 8)
3D Mark 05 Build 110: 1537 (DirectX 9)

Conclusie
De Tecra S3 M780 is een robuuste, mooi afgewerkte notebook die vooral goed beveiligd is. Voor dat veilig gevoel onderweg betaal je wel een flinke smak geld. Maar in de zakenwereld is een grote veiligheid natuurlijk een uitmuntend verkoopsargument. De milieuvriendelijkheid is daarenboven mooi meegenomen.
Adviesprijs
2541,72 euro
1
2
3
Vorig artikelDaar is’em…, daar is’em!!!
Volgend artikelGeplette schoonmoeders
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. De vergelijking sloeg uitsluitend op de Sysmark score. In de test wordt meermaals verwezen naar het professionele en voor de bedrijfsmarkt bestemde niveau van de Tecra S3.

  2. Graag appels met appels vergelijken a.u.b, de Tecra S3 is een large account platform , terwijl de Amilo een Home machine is. (zie ook het operating system). Bij de Amilo is er geen sprake van product lifecycle en of beveiliging. Amilo is ook niet voorzien van een selectbay……

Reacties zijn gesloten.