Veilig op reis

2
45


Toshiba Tecra S3 voorkant
 

Veiligheid voor alles
Met de Tecra S3 volgt Toshiba het voorbeeld van IBM met zijn ThinkPads (ondertussen Lenovo) en biedt een hele rits beveiligingsopties voor de zakelijke gebruiker. Zo is er de Toshiba HDD Protection, een voorziening die er voor zorgt dat de harde schijf zo weinig mogelijk trillingen te verduren krijgt.


Een sensor detecteert trillingen en beschermt de harde schijf tegen onverwachte en potentieel gevaarlijke schokken

Ook kan de toegang tot de notebook worden beschermd via een vingerdrukscan. De scanner is van het "veeg"-type en zit rechts onderaan op de toetsenbordsteun. Het configureren van de vingerafdrukbescherming leverde tijdens onze test geen problemen op.


De vingerafdrukherkenning werkt probleemloos en vlot

Ook het herkennen van onze vingerafdruk verliep na de configuratie probleemloos. Met de vingerafdruk kan de gebruiker in één keer autorisatie verkrijgen voor alle systeemwachtwoorden (BIOS, harde schijf en Windows) via de geïnstalleerde Softex OmniPass software.


Met één vingerafdruk krijgt de gebruiker toegang tot alle systeemwachtwoorden

Antidiefstalbescherming
Uniek is de Antitheft Protection Timer die het stelen van de Tecra S3 zinloos maakt. De notebook wordt automatisch onklaar gemaakt als niet binnen een vooraf gedefinieerde periode wordt ingelogd met de juiste inloggegevens.

1
2
3
Vorig artikelDaar is’em…, daar is’em!!!
Volgend artikelGeplette schoonmoeders
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. De vergelijking sloeg uitsluitend op de Sysmark score. In de test wordt meermaals verwezen naar het professionele en voor de bedrijfsmarkt bestemde niveau van de Tecra S3.

  2. Graag appels met appels vergelijken a.u.b, de Tecra S3 is een large account platform , terwijl de Amilo een Home machine is. (zie ook het operating system). Bij de Amilo is er geen sprake van product lifecycle en of beveiliging. Amilo is ook niet voorzien van een selectbay……

Reacties zijn gesloten.