Compacte camera maakt breedbeeldfoto’s

0
58

Stabilisatiesysteem
Panasonic rustte de DMC-LX1 ook uit met een optisch stabilisatiesysteem. Je activeert het via een kleine knop die bovenop de camera zit. Het systeem luistert naar de naam MEGA O.I.S. (Optical Image Stabilizer), en compenseert elke trilling die het detecteert met een frequentie van 4.000 keer per seconde. Het systeem kent twee standen: in MODI 1 werkt de Stabilizer altijd en helpt hij bij het bepalen van de fotocompositie, in MODI 2 is hij stand-by en werkt op het moment dat de sluiter het beeld vastlegt. Het systeem vermindert de kans op onduidelijke foto’s en laat je toe om bij langzamere sluitertijden goede opnames te maken.

De ingebouwde flitser van deze camera moet je handmatig openen via een schuifknop boven op het toestel. De flitser, die uit het camerahuis schuift, is ietwat onhandig gepositioneerd, waardoor je met je linkerhand de camera wat moeilijker kunt vastpakken met geopende flitser. Een flitsschoen voor een extra flits heeft de camera niet.

PanasonicLumixLX_flits.jpg

De camera heeft een vrij grote ontspanknop waarrond je ook de zoomknop aantreft die je met je middelvinger bedient. Naast de ontspanknop zit een modusknop. Het is een wielknop waarmee je kunt kiezen tussen verschillende programma’s en waarmee je ook de weergavemodus activeert waarin je gemaakte foto’s kunt bekijken.

PanasonicLumixLX_boven.jpg

De DMC-LX1 biedt naast een automatische modus voor onervaren gebruikers waarin bijna alle instellingen zijn vastgelegd ook een Program AE-modus waarmee de camera automatisch sluitertijd en het diafragma afstelt. Verder zijn er modi waarmee je zelf diafragma of sluitertijd kunt instellen en ook volledige handmatige instelling is mogelijk. Er zijn ook twee Scènemodi, met instellingen voor ondermeer portret, nachtopnames, sportopnames en zelfs een ‘babymodus’ waarmee je baby er ‘gezond’ uitziet en waarbij je ook de leeftijd van je kind kunt invoeren.

1
2
3
4
Vorig artikelTelevisietoestel met draadloze technologie
Volgend artikelB&W luidsprekers in aluminium behuizing
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.