De opkomst van Dante

0
59

Weerwerk
Doorheen het spel kom je natuurlijk tal van vijanden tegen. Dante moet het in deze versie opnemen tegen mummies, vampieren, driekoppige honden en nog veel meer demonische beesten. Deze vijanden bieden zelfs op het makkelijkste niveau aardig weerwerk en zorgen er dan ook voor dat het spel op geen enkel moment gaat vervelen. Want, zeg nu zelf, of je nu reusachtige spinnen in tweeën klieft, mummies vermoordt of demonen onthooft, het blijft even leuk! Bovendien moeten sommige vijanden met bepaalde wapens afgemaakt worden, waardoor ook een beetje strategie niet onbelangrijk is.

DMC3_3.jpg

Rocken maar!
De graphics van DMC 3 zijn erg mooi afgewerkt. De omgevingen komen vrij realistisch over – voor zover je de maag van een vliegend walvisachtig monster realistisch noemt natuurlijk – en de vijanden zijn leuk om te zien. Bovendien verlopen de gevechten erg vlot en sluiten Dante’s bewegingen naadloos op elkaar aan. Toppunt van de grafische kwaliteit zijn de tussenfilmpjes, die erg genietbaar zijn en ervoor zorgen dat de game niet te eentonig wordt. Enkel het camerastandpunt valt een beetje tegen, zodat het overzicht in een gevecht vaak ver te zoeken is en je moet raden waar je vijanden zich juist bevinden.

DMC3_6.jpg

Ook de muziek valt een beetje tegen: hoewel de soundtrack prachtig bij het spel past, is hij een beetje eentonig waardoor hij al vlug gaat vervelen. Leuk zijn wel de gitaarsolo’s die Dante soms tevoorschijn tovert wanneer hij weer eens een demon met zijn gitaar afslacht.

Conclusie
Devil May Cry 3: Dante’s awakening is een aanrader voor iedereen, fan of geen fan. Het spel laat zich vlot spelen, verveelt geen seconde en staat dankzij de vele missies garant voor vele uren schiet- en vechtplezier. Bovendien bevat het spel vijf moeilijkheidsniveaus, zodat iedereen het kan opnemen tegen vijanden van zijn eigen kaliber. Een must voor elke gamer!

Officiële website: http://capcom.com/dmc3/main.html
Producent: Capcom

Adviesprijs
58,94 euro
1
2
3
Vorig artikelKleurige flashspeler
Volgend artikelDraagbaar dvd-trio