Spotgemakkelijke e-mailencryptie

1
28

Ons enige probleem is dat het versleuteld bestand altijd een applicatie in Windows EXE-formaat is – ook als je koos voor een bijlage in ZIP-formaat (dan zit de EXE gewoon in het niet van een wachtwoord voorziene ZIP-archief). Je correspondent moet dus ook Windows draaien om het EXE-bestand te kunnen starten. Deze applicatie vraagt hem eerst om het wachtwoord en als dat juist is, verschijnt er een editorscherm met daarin het nu gedecrypteerde e-mailbericht. Een correspondent met Linux of Mac kan hiermee dus helaas niets aanvangen.


Dubbelklikken van de bijlage vereist
het ingeven van een wachtwoord

Meer functionaliteit
Behalve de mailencryptie krijg je nog meer functionaliteit. je kunt namelijk losse bestanden en hele mappen encrypteren en zo bewaren. Verder is er een veilig-wisprogramma waarmee je bestanden en mappen kunt overschrijven volgens de patronen van het Amerikaanse ministerie van landsverdediging (DoD – Department of Defense). Deze richtlijnen vind je op een speciale site. Over de encryptie op zichzelf hebben we niets te klagen: dat is een 256-bit AES en dus zeker veilig genoeg.

Conclusie
CenturionMail is vooral gemakkelijk in het gebruik als je met Outlook werkt. Voor een andere mailclient wordt het al vlug omslachtiger. Je correspondent moet met Windows werken om een versleuteld bericht te kunnen lezen. Iemand met Linux of een Mac heeft dus pech. Dat je losse bestanden en mappen kunt encrypteren en ook veilig wissen is mooi meegenomen.
Adviesprijs
58 euro (single user); 223,551euro (Small Business Multi-User Pack for 5 users)
Systeemvereisten
Windows 2000 of XP met mailclient (Outlook, POP3, SMTP, IMAP4)
1
2
3
Vorig artikelEen keuze aan muizen
Volgend artikelMediaspeler voor zowel bekabelde- als draadloze thuisnetwerken

1 REACTIE

  1. Ik vind het toch dom van Centurion dat deze applicatie uitsluitend voor Outlook-gebruikers echt interessant is. Het \”publiek\” voor deze software hecht per definitie veel belang aan veiligheid en ik denk niet dat men in dat geval dikwijls voor Outlook opteert als standaard.

Reacties zijn gesloten.