Spotgemakkelijke e-mailencryptie

1
28

CenturionMail
Het installeren van de applicatie verloopt vrijwel zonder dialoog. De software ziet zelf of je met Outlook werkt en installeert dan de noodzakelijke plugin voor de encryptie. Als je een ander mailprogramma gebruikt, krijg je geen geïntegreerde encryptie, maar moet je de te beveiligen tekst in een losse CenturionMail-applicatie intikken en dan hang je het resulterende geëncrypteerde bestand als bijlage in jouw mailprogramma. Het is uiteraard het makkelijkst met Outlook vanwege de integratie. Je krijgt gewoon één button waarmee u de encryptie in of uit kan schakelen.

CenturionMail30b.jpg
Verzenden van geëncrypteerde mail vanuit Outlook met één muisklik

Bij ingeschakelde encryptie verschijnt automatisch het encryptiescherm van CenturionMail als je de mail verzendt. Je geeft het wachtwoord op dat jouw correspondent zal moeten intikken en de rest gaat volautomatisch: CenturionMail haalt je tekst uit je e-mail weg, versleutelt die en voegt het geëncrypteerde bestand als bijlage bij een e-mail waarin alleen nog een standaardtekst te zien is die zegt dat je op de bijlage moet dubbelklikken om de echte berichtinhoud te kunnen zien. Dat is qua gebruik dus uiterst gemakkelijk.

 

Zo ziet ontvangst van geëncrypteerde mail
bij correspondent er mogelijk uit

1
2
3
Vorig artikelEen keuze aan muizen
Volgend artikelMediaspeler voor zowel bekabelde- als draadloze thuisnetwerken

1 REACTIE

  1. Ik vind het toch dom van Centurion dat deze applicatie uitsluitend voor Outlook-gebruikers echt interessant is. Het \”publiek\” voor deze software hecht per definitie veel belang aan veiligheid en ik denk niet dat men in dat geval dikwijls voor Outlook opteert als standaard.

Reacties zijn gesloten.