Van de prins nog steeds geen kwaad

11
68

Free Form Fighting System
De Prins kan nu ook twee wapens tegelijkertijd hanteren, en dat levert natuurlijk veel nieuwe combo’s op. Een combo is een combinatie van verschillende vechttechnieken. Dankzij het ‘Free Form Fighting System’ kan je de verschillende bewegingen, met een of twee wapens, eindeloos combineren. Dit maakt elk gevecht met een vijandelijk monster uniek: de Prins kan armen, benen en hoofden afhakken, vijanden besluipen en als levend schild gebruiken, of ze gewoonweg de afgrond ingooien.
Dankzij de ‘zanden des tijd’ heeft de prins enkele verrassende mogelijkheden: je kan de tijd even vertragen of terugdraaien. Vooral dit laatste is erg handig. Zo krijg je extra kansen en is een misstap snel vergeten. Je kan ‘het zand’ ook gebruiken om een spectaculaire, allesvernietigende aanval uit te voeren.

PoP1.jpg

Dankzij de zogenaamde ’tijdpoorten’ kan de Prins tijdreizen maken. Zo kan hij in het verleden raadsels oplossen die het heden dan beïnvloeden, zodat hij zijn weg kan verderzetten. Dit alles maakt het spel soms wat saai, omdat je sommige situaties bijna letterlijk tweemaal moet uitspelen.
Het spel oogt zeer mooi. Vooral de immens grote ruimtes zijn knap, maar het vertoont toch nog een aantal schoonheidsfoutjes. Zo zijn de menu’s in het Nederlands, maar als er een spel geladen wordt, komt er op het scherm "lading" in plaats van "laden". Ook in de tussenfilmpjes zitten af en toe foutjes: het geluid wordt soms sneller afgespeeld dan het beeld en dat bederft wel (een deel van) de pret.

Conclusie
Prince of Persia – Warrior Within is een absolute aanrader voor de fans van dit genre. Diegenen die nog nooit of zelden een adventure game speelden, zullen er in het begin moeite mee hebben. Maar met een flinke portie doorzettingsvermogen zullen ze er ook hun plezier aan beleven.

Officiële site van het spel: www.princeofpersia.com
Ontwikkelaar: Ubisoft
Uitgever: Ubisoft

Adviesprijs
59,99 euro
Systeemvereisten
Ook beschikbaar voor: PS2, Xbox en Gamecube
1
2
3
Vorig artikelDe poorten van de hel
Volgend artikelHarde schijf in miniatuur

11 REACTIES

  1. heeey gaste ik heb het spel bijna uitgespeeld ik moet laatste keer Kaileena verslaan maar ik snap er geen zak van dat masker wie snapt het dat stukje met dat masker ben jij dat zelf ofwa?? voeg me dan toe micha_slaat_toe@hotmail.com

  2. hoi mensen ik heb een vraag aan een van jullie die het weet ik kom niet meer verder bij Prince of persia 2 ik zit vast bij een werld waar ik bij de over kant moet komen ik weet niet hoe de werld heet maar er schijt over ral water machines te zitten ze laten wel de uit gang zien bij die opdracht maar hoe kom ik bij de over kant weer ik ook sprink hij gaat gewoon dood weetje wie kan m helpen je ma m ook e mail op hemdi_21@hotmail.com als je me kan helpen een goeje dag verder.

  3. ik zit vast op het moment dat je in die grote zaal komt en ik krijg de poort niet open. wat moet ik nu doen?

  4. ja hij is erg gaaf alleen zit ik vast na ik dat vogel monster verslagen heb gaat hij naar boven wat moet ik dan doen?

  5. ik vind dat dit spel een 10 verdient ik ga hem zo snel mogelijk kopen ik heb deel i the sands of time al en die vind ik geweldig kortom dit spel hoort bij mijn fovarieten spelen

Reacties zijn gesloten.