Betaalbare, verwisselbare gsm-car kit

4
69

Microfoons
De car kit wordt met twee types microfoons geleverd: een kort exemplaar op een vast staafje en een losse microfoon met een dunne kabel van 250 centimeter. De korte microfoon is gemakkelijker te installeren, maar het lange exemplaar geeft een betere geluidskwaliteit.
Tijdens testen bleek dat de korte microfoon voldoende geluidskwaliteit biedt in kleinere wagens. Wel klaagden correspondenten dat de stem van de spreker nogal stil klonk. Maar omgevingslawaai werd door de kleine microfoon goed weggefilterd. In een grotere monovolumewagen werkte de langere microfoon beter, omdat die dichter bij de mond van de spreker kan worden gemonteerd. Een nadeel is wel dat de langere microfoon meer omgevingslawaai doorgeeft. Vooral bij hoge snelheden op autosnelwegen kan de spreker daardoor soms moeilijk verstaanbaar zijn. De langere microfoon zit in een houdertje, dat met klittenband op het plafond van de wagen kan worden bevestigd. De dunne draad kan men eenvoudig verbergen achter de deurstijlen van de wagen.


Trust Bluetooth Car Kit in wagen

Voice dialling
Met de car kit is het ook mogelijk om zelf een gesprek te starten op voorwaarde dat het Bluetooth-mobieltje zogenaamde ‘voice dialling’ ondersteunt. Na het drukken op de ‘Call’-knop, hoort de gebruiker een piep en kan hij de naam inspreken van wie hij wil bellen. Bij hoge snelheden of in grotere wagens met veel omgevingslawaai is die piep soms moeilijk te horen. Ook herkent het mobieltje de naam van de bestemmeling maar ongeveer één op de vier keer. Dat is frustrerend, maar het is niet alleen de schuld van de car kit. Sommige mobieltjes hebben nu eenmaal een krachtigere stemherkenning dan andere. Het hangt dus ook van het gebruikte Bluetooth-mobieltje af hoe goed de ‘voice dialling’ werkt. Natuurlijk kan men ook op de klassieke manier het te bellen nummer vormen op het mobieltje en daarna het gesprek met een druk op de ‘Call’-knop overzetten naar de car kit. Maar als men dit tijdens het rijden doet, overtreedt men de wet.
Op de markt worden uiteraard nog andere Bluetooth car kits verkocht, zowel om vast in te bouwen als verwisselbare. Die zijn echter anderhalve tot negen keer zo duur als de Trust HS-8100 Bluetooth Car Kit. Sommige van die car kits kosten meer omdat ze geavanceerde functies bieden, zoals de mogelijkheid om met meerdere gsm’s te communiceren, die automatisch worden herkend afhankelijk van wie de auto gebruikt. Niet elke chauffeur heeft die geavanceerde functies nodig of wil veel geld uitgeven aan een vaste car kit.

Conclusie
Dankzij de betaalbare Trust HS-8100 Bluetooth Car Kit is er nu geen excuus meer om tijdens het autorijden nog de gsm in de hand te nemen.
Adviesprijs
79,95 euro
Systeemvereisten
Mobieltje met Bluetooth en auto met sigarrettenaansluiting.
1
2
Vorig artikelMultifunctional print, scant en kopieert ook zonder pc
Volgend artikelMini-geheugenkaartjes
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

4 REACTIES

  1. Eens met Danny,Trust heeft ook bij mij niet het voordeel van de twijfel.

    Het enige wat Trust wel aardig doet zijn de Headsets en microfoons,de rest zou ik nooit kopen,zelfs geen muis…

  2. De eerste foto geeft de indruk dat de body van de Trust nogal een scherpe hoek vormt met het stekkergedeelte, wat bij mijn wagen problemen zou kunnen opleveren. Kan die hoek gewijzigd worden, of anders gezegd, kan de body gedraaid worden t.o.v. de stekker?

Reacties zijn gesloten.