Steile leercurve, veel mogelijkheden

33
151

Intussen zit je nog steeds in de Basic Mode te werken, hoog tijd om via het menu Workspace naar de Standard Mode over te schakelen. Aan het menu noch aan het pallet werktuigen verandert er iets, maar de icoontjes in de werkbalk worden kleiner en er komen er enkele bij voor handige functies die je daarvoor ergens diep verborgen in een menu moest zoeken. Het grootste verschil zie je rechts in beeld, waar nu een aantal "panels" bijgekomen zijn, met uiterst rechts de "panelmanager".
In het totaal zijn er zo negen panelen, waaronder het Quick Command Panel, een logboek van al je handelingen, enerzijds gekoppeld aan de Undo-functie, anderzijds aan een opnamefunctie (bij Microsoft noemen ze dat een macro maken). Er zijn nog het LayerPanel, ColorPanel, BrowseManager.


In de Standard Mode krijg je enkele handige paletten (rechts) erbij

Het meest in het oog springende is ongetwijfeld het panel "Easy Palette". Hier vind je de verzameling van alle effecten, maskers en objecten die je kunt gebruiken op je foto’s of afbeeldingen. Om ze toe te passen sleep je gewoon het voorbeeld-icoontje naar je foto.
Komt het omdat we ondertussen misvormd zijn door PhotoImpact, of is hier echt een logische opbouw in terug te vinden? Bovendien is het erg prettig werken met deze "Easy palette", die heeft zijn naam zeker niet gestolen.

Bevindingen
De gelegenheidsfotograaf voor wie een fotobewerkingspakket eerder een noodzakelijk kwaad dan een plezier is, kan met Ulead PhotoImpact 10 gewoon niets aanvangen. Dit is trouwens geen verwijt, want dit pakket claimt dat ook niet, het is immers bedoeld voor "Professional Image Editing". Anders is het gesteld met de bewering "In de Basic Mode krijgen nieuwkomers een gestroomlijnde interface". De Basic mode is gewoon een miskleun die je best zo snel mogelijk vergeet en de interface van het hele programma heeft de stroomlijn van een parcours veldrijden. In de Standard Mode is het een eigenzinnig maar op de duur prettig werkend programma waarmee je niet vlug in de kou zult komen te zitten, zelfs niet als professional.
Met zijn 99,95 euro kost Ulead PhotoImpact 10 precies hetzelfde als Jasc Paint Shop Pro Studio en Adobe Photoshop Elements 3.0, en dat zal wel geen toeval zijn. Die twee laatste zijn natuurlijk wel afgeleiden van hun grote broer, resp. Paint Shop Pro 9 en Adobe Photoshop terwijl PhotoImpact 10 zelf het topmodel is. Bovendien krijg je er nog een heleboel extra programma’s bij, waarvan je de waardebeoordeling binnenkort ook op deze site kan lezen. Misschien dat dat je dan over de streep kan trekken om te kiezen voor dit krachtige maar merkwaardige product.

Conclusie
Eén ding uit de reclameliteratuur van Ulead is zeker waar: je moet geen korte, steile leercurve doorworstelen. Het zal een lange, langzame klim zijn vooraleer je het programma doorgrondt, maar net zoals bij bergbeklimmen loont het resultaat de moeite.
Adviesprijs
99.95 euro, upgrade: 69.95 euro.
Systeemvereisten
Minimaal: Microsoft Windows 98 / SE / 2000 / ME / XP; Intel Pentium III processor compatible of hoger; CD-ROM Drive; 128MB RAM (256MB aanbevolen); 600MB op de harde schijf; Videokaart: True Color or Hi-Color adapter, 800×600.
1
2
3
4
5
Vorig artikelGeheugenstick klein als een duimnagel
Volgend artikelMicrosoft hulpprogramma verwijdert kwaadaardige software
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

33 REACTIES

  1. Nee, zover ik weet bestaat hiervan geen taalmodule en zelfs geen Nederlandstalige versie. Overigens: intussen zitten we al aan versie 12 van PhotoImpact.
    René

  2. Ik heb ook Ulead PhotoImpact,
    maar ik zou graag met foto\’s het Andy Warhol-effect maken
    weet iemand of dat kan met dit programma?

    Alvast Bedankt,
    Robin

  3. de A3D viewer voor slide shows is gratis op,freewareworldteam ,te downloaden,gebruik hem al jaren perfekt programmatje,gewoon bij google even intypen en zoeken

  4. Hallo,

    Ik heb ulead 10 op mijn pc staan. Maar ik krijg die smart download dus niet gedownload. Waardoor ik veel dingen niet kan gebruiken. Ik heb rondgevraagt aan mensen die dit probleem ook hebben met ulead 10 . En die hebben dit zelfde probleem.

    Weet iemand hoe ik dit kan oplossen ? want opnieuw installeren is ook geen oplossing ik heb dat al zo vaak geprobeerd.

  5. waar kan ik impact 10 downloaden kan hem nergeng vinde??want ik heb hem erG nOdiig..ik heb hem eerst gehad voor 1 week en nou moet ik hem weer hebben want ik moet meer foto\’s bewerken!kunt u me aub vertellen waar ik hem van af kan halen

  6. iik heb photo impact gedawblaod via kaza lite maar als ik heb open komt dat plaatje met die mand en die camera en dan gaat hij niet verder sluit hij van zelf af ik snap hem niet meer kunt u mij mischien daar mee helpen…??

  7. De vraag omtrent slideshow is eenvoudig te beantwoorden. Met Ulead PictureShow kunt u op eenvoudige manier luke diaseries op TV vertonen. Met muziek. Alleen heeft men er bij Ulead niet over nagedacht dat er mensen zijn die een show willen maken langer dan de duur van een nummer. Dus dan wordt het een beetje problematisch. Ik doe dat alsvolgt:
    Ik stel een muziek CD samen met verschillende nummers, die tezamen ongeveer de lengete van de diashow zijn. Ik match die tot een nummer. Daarvan maak ik een CD. De CD zet ik terug op de PC als EEN Mp3 file. En die plaats ik als achtergrond muziek. U kunt per foto nog een EXTRA geluid toevoegen; \’zo hoort u \’\’mij\’\’ huilen bij mijn geboorte en u hoort de zee bij een andere foto. Over de muziek heen dus.

    Met Ulead PictureShow kan verder alles wat u maar wilt. Schjuiven, tijd per dia zelf bepalen, teksten toevoegen. U kunt zelf het soort overgang bepalen of voor random kiezen. Ik vind het alleen een probleem dat ik bij random keuze de wisselingen die ik niet mooi vind, of bij een bepaalde foto niet mooi vind, niet handmatig kan wijzigen. Alles is verder echt kinderspel.

    Bij ProShow Gold kunt u WEL diverse muziek nummers rechtstreeks toevoegen, zoveel als u wilt en zelfs exact zo lang als de show duurt. Met dat programma kunt u zelfs bewegingseffecten toepassen als of er is gefilmd. Gewoon een auto naar rechts schuiven en naar links en u ziet bijvoorbeeld een auto door het beeld rijden. Het programma heb ik getest op de PC van mijn dochter, omdat je daar een recente PC voor nodig hebt. recente PC nodig.

    Bij dit programma kunt u WEL elke foto voorzien van een overgang die u wenst en dat is erg prettig.

    Cor Esceha.
    forumdiskidee@esceha.kiest.nl

  8. weet iemand of je met u lead ook slideshows kunt maken zonee weet iemand een makelijk programma hiervoor

  9. Met photo impact kan j 2 foto\’s door elkaar maken,, echt cool,, open 2foto\’s , plak de ene op de andere dan klik j daar dubbel op dan staat er transparance,, voer daar een getal in en zie het resultaat!:D veel plezierr Dikke kuSs

  10. \”FotoImpact 10\” is een geweldig programma. Ik heb er geen last van dat het in het engels is. Ik gebruik ook \”Picterschow 3\” en \”My Scrapbook 2\” van Ulead en heb met het installeren van de programma\’s geen problemen gehad. Het ging ook niet rommelig, wat je van de bonus cd\’s niet wil gebruiken klik je gewoon niet aan.

  11. Ik vrees van niet, Edgard, in het testverslag schreef ik \”Tot slot zit er nog een indrukwekkende (Engelstalige) gebruiksaanwijzing van 366 pagina\’s bij.\” Waarmee ik dus bedoel dat er geen Nederlandstalige gebruiksaanwijzing bij zit. Misschien is dat voor sommige lezers geen enkel probleem, maar ook wij vinden een ontbrekende Nederlandstalige handleiding een tekortkoming. Daarom vermelden we het ook expliciet.

  12. Heb mij voor 95 euro Ulead videostudio 6 gekocht. Ik dacht dat die in het nederlands ook was.Nu bestaat die niet in het nederlands en nu zit ik ermee.95 euro naar de vaantjes.
    Heeft deze ulead wel een nederland talig gebruik.Ik wil mij geen twee keer laten vangen.

Reacties zijn gesloten.