Steile leercurve, veel mogelijkheden

33
151

Of neem nu dat gereedschap om een schuine foto recht te zetten. Dat doe je met roteren natuurlijk, maar in PhotoImpact trek je een lijntje over de scheve horizon op je foto, en dan geef je gewoon de opdracht "die lijn moet horizontaal". Praktisch! Ook typisch PhotoImpact: de opdracht geef je niet door te klikken op een OK-knop, maar door te dubbelklikken op één van de hendels van dat lijntje. Waar halen ze het?

Tekenen kan ook
PhotoImpact ontpopt zich ook als een erg sterk tekenprogramma. Bijgevoegde tekening is gemaakt met één driehoek en één cirkel, een beetje kleur, een snuifje derde dimensie, wat copy-and-paste, een lepeltje belichting en schaduw, en dan laat je er het Z-merge tool op los. Dit is een erg krachtige gereedschap dat je toelaat om twee voorwerpen niet alleen voor of achter elkaar te plaatsen, maar ook door elkaar, zodat ze elkaar snijden. Dit voorbeeld vergt geen tien minuten werk, eens je alle knopjes weet zitten, wel te verstaan.


Het Z-merge tool in werking: driehoek en bol snijden elkaar

Hetzelfde geldt voor het tekstgereedschap. De bij Microsoft Office meegeleverde WordArt is in vergelijking hiermee kinderspeelgoed. Let wel: dit voorbeeld staat op een neutrale achtergrond, maar je kunt dat uiteraard ook op één van je foto’s toepassen. Het programma heet niet voor niets PhotoImpact!


Met tekst kan je ook snel mooie dingen bereiken

Handleiding
Waarschijnlijk heb je je ondertussen al blauw geërgerd aan de handleiding. Ondanks de dikte (366 bladzijden) vind je er de helft niet in terug. Bovendien zijn de zwart-wit voorbeeldfoto’s van dusdanige kwaliteit dat het verschil tussen "Before" en "After" soms niet te zien is. Tot je bij toeval (of omdat je DiskIdee leest) ontdekt dat heel die handleiding in briljante kleuren ook als een PDF bestand op CD1 staat, alleen wordt die niet mee gekopieerd bij de installatie.

1
2
3
4
5
Vorig artikelGeheugenstick klein als een duimnagel
Volgend artikelMicrosoft hulpprogramma verwijdert kwaadaardige software
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

33 REACTIES

  1. Nee, zover ik weet bestaat hiervan geen taalmodule en zelfs geen Nederlandstalige versie. Overigens: intussen zitten we al aan versie 12 van PhotoImpact.
    René

  2. Ik heb ook Ulead PhotoImpact,
    maar ik zou graag met foto\’s het Andy Warhol-effect maken
    weet iemand of dat kan met dit programma?

    Alvast Bedankt,
    Robin

  3. de A3D viewer voor slide shows is gratis op,freewareworldteam ,te downloaden,gebruik hem al jaren perfekt programmatje,gewoon bij google even intypen en zoeken

  4. Hallo,

    Ik heb ulead 10 op mijn pc staan. Maar ik krijg die smart download dus niet gedownload. Waardoor ik veel dingen niet kan gebruiken. Ik heb rondgevraagt aan mensen die dit probleem ook hebben met ulead 10 . En die hebben dit zelfde probleem.

    Weet iemand hoe ik dit kan oplossen ? want opnieuw installeren is ook geen oplossing ik heb dat al zo vaak geprobeerd.

  5. waar kan ik impact 10 downloaden kan hem nergeng vinde??want ik heb hem erG nOdiig..ik heb hem eerst gehad voor 1 week en nou moet ik hem weer hebben want ik moet meer foto\’s bewerken!kunt u me aub vertellen waar ik hem van af kan halen

  6. iik heb photo impact gedawblaod via kaza lite maar als ik heb open komt dat plaatje met die mand en die camera en dan gaat hij niet verder sluit hij van zelf af ik snap hem niet meer kunt u mij mischien daar mee helpen…??

  7. De vraag omtrent slideshow is eenvoudig te beantwoorden. Met Ulead PictureShow kunt u op eenvoudige manier luke diaseries op TV vertonen. Met muziek. Alleen heeft men er bij Ulead niet over nagedacht dat er mensen zijn die een show willen maken langer dan de duur van een nummer. Dus dan wordt het een beetje problematisch. Ik doe dat alsvolgt:
    Ik stel een muziek CD samen met verschillende nummers, die tezamen ongeveer de lengete van de diashow zijn. Ik match die tot een nummer. Daarvan maak ik een CD. De CD zet ik terug op de PC als EEN Mp3 file. En die plaats ik als achtergrond muziek. U kunt per foto nog een EXTRA geluid toevoegen; \’zo hoort u \’\’mij\’\’ huilen bij mijn geboorte en u hoort de zee bij een andere foto. Over de muziek heen dus.

    Met Ulead PictureShow kan verder alles wat u maar wilt. Schjuiven, tijd per dia zelf bepalen, teksten toevoegen. U kunt zelf het soort overgang bepalen of voor random kiezen. Ik vind het alleen een probleem dat ik bij random keuze de wisselingen die ik niet mooi vind, of bij een bepaalde foto niet mooi vind, niet handmatig kan wijzigen. Alles is verder echt kinderspel.

    Bij ProShow Gold kunt u WEL diverse muziek nummers rechtstreeks toevoegen, zoveel als u wilt en zelfs exact zo lang als de show duurt. Met dat programma kunt u zelfs bewegingseffecten toepassen als of er is gefilmd. Gewoon een auto naar rechts schuiven en naar links en u ziet bijvoorbeeld een auto door het beeld rijden. Het programma heb ik getest op de PC van mijn dochter, omdat je daar een recente PC voor nodig hebt. recente PC nodig.

    Bij dit programma kunt u WEL elke foto voorzien van een overgang die u wenst en dat is erg prettig.

    Cor Esceha.
    forumdiskidee@esceha.kiest.nl

  8. weet iemand of je met u lead ook slideshows kunt maken zonee weet iemand een makelijk programma hiervoor

  9. Met photo impact kan j 2 foto\’s door elkaar maken,, echt cool,, open 2foto\’s , plak de ene op de andere dan klik j daar dubbel op dan staat er transparance,, voer daar een getal in en zie het resultaat!:D veel plezierr Dikke kuSs

  10. \”FotoImpact 10\” is een geweldig programma. Ik heb er geen last van dat het in het engels is. Ik gebruik ook \”Picterschow 3\” en \”My Scrapbook 2\” van Ulead en heb met het installeren van de programma\’s geen problemen gehad. Het ging ook niet rommelig, wat je van de bonus cd\’s niet wil gebruiken klik je gewoon niet aan.

  11. Ik vrees van niet, Edgard, in het testverslag schreef ik \”Tot slot zit er nog een indrukwekkende (Engelstalige) gebruiksaanwijzing van 366 pagina\’s bij.\” Waarmee ik dus bedoel dat er geen Nederlandstalige gebruiksaanwijzing bij zit. Misschien is dat voor sommige lezers geen enkel probleem, maar ook wij vinden een ontbrekende Nederlandstalige handleiding een tekortkoming. Daarom vermelden we het ook expliciet.

  12. Heb mij voor 95 euro Ulead videostudio 6 gekocht. Ik dacht dat die in het nederlands ook was.Nu bestaat die niet in het nederlands en nu zit ik ermee.95 euro naar de vaantjes.
    Heeft deze ulead wel een nederland talig gebruik.Ik wil mij geen twee keer laten vangen.

Reacties zijn gesloten.