Het betere hak- en snijwerk

4
52


Knights of Honor

Hakwerk
Naast het echte hak- en snijwerk, kun je ook meer achterbakse veroveringsmethodes hanteren. Zo kun je huurlingen inzetten, spionnen uitsturen, missionarissen oproepen of handelaren op pad sturen. Als een stad bekeert tot jouw geloof, dan hoef je die natuurlijk niet meer te veroveren. Ook kun je met geld of andere vreedzame middelen zoals huwelijken tegenstanders dwingen om jou als heer te erkennen en er dus vazallen van te maken.
Omdat strategie op de eerste plaats staat in Knights of Honor, hoef je geen economische knobbel te hebben om het tot Europees keizer te schoppen. Goed tactisch en strategisch doorzicht is van veel meer belang.
Het spel is redelijk realistisch en houdt ook rekening met wat er in de middeleeuwse geschiedenis echt is gebeurd. Je zou het in dat opzicht zelfs leerrijk kunnen noemen. Geen paniek echter, want het is toch op de eerste plaats een plezierig en spannend spel. Het geeft een kick om tegen de geschiedenis in vanuit Cordoba gans Europa te veroveren en een Islamitisch rijk te stichten dat tot in het hoge Noorden reikt. Makkelijk is dat niet, maar het kan wel.


Knights of Honor

Bij de bediening met de muis viel ons wel op dat je in sommige omstandigheden moeilijk kunt manoeuvreren, bijvoorbeeld rond een gebouw. Tijdens veldslagen kan dat knap lastig zijn, omdat je dan bepaalde tegenstanders niet kunt aanvallen omdat er een niet omzeilen obstakel zoals een muur in de weg staat.
Wil je in een netwerk spelen, dan moet je per pc een spel kopen. Ook dat lijkt ons sterk overdreven: binnen een gezin zou één spel moeten volstaan. Méér is wat ons betreft geldklopperij en het spel kost zo al genoeg geld. De cd kopiëren lukt niet: dit spel bevat de allernieuwste kopieerbeveiliging die voorlopig nog niet werd omzeild.
Ondertussen is er een patch beschikbaar die bepaalde fouten herstelt en die ook een betere spelbalans op sommige onderdelen voorziet.

Website spel: http://www.knights-of-honor.net/
Website ontwikkelaar: http://www.blackseastudios.com/
Website uitgever: http://www.sunflowers.de/

1
2
3
Vorig artikelDECT-telefoon belt ook via Skype
Volgend artikelGsm met stereoluidsprekers en discolicht

4 REACTIES

  1. dit is een heel leuk spel als je een goede strategie hebt zodat je andere landen kunt onderwerpen en veroveren en daardoor nog sterker word als je slim bent de houd je de machtigere landen wel als vrienden

  2. Dit spel is een zeer mooi strategiespel waarmee je enige uurtjes druk bent. Het is volgens mij niet geschikt voor de jongere spelers die lekker willen knallen maar wat meer voor de oudere onder ons. Het vraagt veel geduld en er zijn veel zaken waar je tegerlijkertijd op moet letten. Hou je van strategie en heb je veel geduld dan is dit spel zeer mooi. Ik vind het zelf een beetje in de \”Risk\” categorie vallen.

  3. ik heb dit spel dit is een miskoop en heel saai en je kan temet niks doen hiermee niet kopen volg mijn raad

Reacties zijn gesloten.