Juweeltje van een fotobeheerprogramma

18
278

Date View
Een verdere opdeling van je foto’s in tijdsblokken vind je in Date View. Je hebt de keuze uit Date View per jaar, per maand of zelfs per dag.
Ben je bijvoorbeeld twee weken op reis geweest, dan worden de foto’s mooi gegroepeerd in virtuele stapeltjes per dag: Dag 1, Dag 2 enzoverder. Dit is zeker een handig hulpmiddel om achteraf terug te vinden waar een bepaalde foto nu precies genomen werd.


Foto’s op virtuele stapeltjes per dag

Collections
Een laatste optie die we je niet willen onthouden is de mogelijkheid om Collections (verzamelingen) samen te stellen. Een Collection is een selectie foto’s rond één of ander thema die je samen wil gebruiken, in een diavoorstelling bijvoorbeeld. Je kunt hier ook al een volgorde vastleggen waarin de foto’s getoond zullen worden.

Bewerken van foto’s
Vooraleer je met je foto’s voorstellingen, kalenders of wat dan ook wilt maken zal je ze waarschijnlijk wel willen bewerken of optimaliseren. Je schakelt dan over op de Editor-modus, het andere deel van Photoshop Elements 3.0.
Je krijgt de keuze: ofwel gebruik je het volautomatische correctieniveau dat hier Quick Fix heet, ofwel wil je het allemaal liever zelf doen en dan kies je het manuele niveau Standard Edit.


De Quick Fix, met rechts de mogelijkheid om toch nog in te grijpen

Quick Fix
In deze modus is je knoppenbalk met werktuigen (links in beeld) wel erg beperkt: rode oogjes en bijsnijden. Je krijgt je foto twee keer te zien, zoals in de reclame voor vermageringspillen "Before" en "After". Je kunt ook opteren voor alleen maar "After" of alleen maar "Before", hoewel het nut van dat laatste niet erg duidelijk is.
Ofwel laat je je computer alles zelf volautomatisch optimaliseren, ofwel kies je ervoor om sommige aspecten (belichting, contrast, kleur, scherpte enzovoort) of onderdelen hiervan automatisch en andere manueel in te stellen. Hiervoor heb je rechts in beeld een tiental schuifregelaars.


Color Variations: kies het beste resultaat

Soms is het niet evident om de kleur van een foto bij te stellen, maar hier komt het venster Color Variations je ter hulp. Je krijgt in een overzicht acht keer je foto te zien, met telkens een beetje meer rood, een beetje minder rood, enzovoort zodat je kunt vergelijken en kiezen. Bovenaan vind je een handige reset-knop voor het geval je helemaal opnieuw wil beginnen.

1
2
3
4
Vorig artikelTweehonderd miljoen pc’s op onveilige wijze afgedankt
Volgend artikelNieuwe camera in µ-reeks
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

18 REACTIES

  1. @ Gilwilly: tot vandaag nog niemand gevonden die dat met zekerheid kon beamen of ontkennen. Als jij het antwoord te weten komt, mag je dat hier altijd posten!

  2. Ik heb nu adobe album op mijn pc, als ik nu Adobe Photoshop Elements 3.0 installeer, behoud ik dan de struktuur van mijn album,of moet ik volledig herbeginnen?

    Dank

  3. Hallooo ik wil graag weten, wanD ik kliicck op TESTEN maar ik zie nergens dan waark hem kan dOwnloaden ?! Graag antw

Reacties zijn gesloten.