Juweeltje van een fotobeheerprogramma

18
276

Standard Edit Mode
Je kunt zeer eenvoudig overschakelen van de Quick Fix naar de Standard Edit Mode en terug. In de Standard Edit Mode krijg je nu links wel een volledige knoppenbalk, met zowat alle denkbare gereedschappen die je je kunt inbeelden. Per gereedschap kan je dan bovenaan de eigenschappen en het impact verder instellen.


De Standard Edit modus

Ben je creatief aangelegd of heb je gewoon zin om speciale effecten uit te proberen op je foto’s: Photoshop Elements 3.0 stelt je meer dan 100 filters ter beschikking, waarbij de meeste filters dan nog eens in te stellen zijn.

Nieuw in deze versie
Als nieuwigheden in deze versie worden hier onder meer een digitale ruisonderdrukking (Noise Removal Capability) en een correctie voor een overbelichte voorgrond of een onderbelichte achtergrond (Shadows/Highlights adjustment) vermeld. Dat werkt allemaal perfect, daar niet van, maar wanneer je er de test van Paint Shop Pro 9 op naleest krijg je een merkwaardig déjà-vu effect: dit zijn ook de nieuwigheden van hun versie 9!


Shadows/Highlights Adjustment aan het werk

Het rode-ogen gereedschap werd eveneens vernieuwd. Met één klik op de wizard kan je nu een rood oog corrigeren, een gereedschap dat in de vorige versie nogal onhandig werkte. De wizard werkt echter alleen voor menselijke ogen: de groene ogen van de hond blijven groen. Gelukkig kan je dat wel met de kleurenvervanger verbeteren.


Het hondenoog blijkt een probleem

Scannen van je foto’s
De prijs van de handigste vernieuwing geven we echter aan de wizard Divide Scanned Photos. Deze staat niets eens vermeld in de lijst met vernieuwingen, maar we vonden hem toch niet terug in oudere versies. Deze wizard kan gebruikt worden wanneer je een aantal foto’s wilt inscannen. Zelden ligt zo’n foto perfect horizontaal, en zeker als je er meerdere tegelijkertijd probeert in te scannen is dat een prutswerk met (digitaal) knippen en draaien. De wizard Divide Scanned Photos doet dat allemaal voor jou in één beweging zoals je onderaan bijgevoegde afbeelding kunt zien.


Drie foto’s ingescand, automatisch keurig uitgeknipt en gedraaid

Afdrukken
Je foto’s nadien afdrukken gewoon als een individuele foto, als een fotoboek, als een wenskaart of een kalender — het kan allemaal. Telkens heb je de keuze uit meerdere sjablonen, maar dat had je ondertussen waarschijnlijk al wel verwacht van Photoshop Elements 3.0.

1
2
3
4
Vorig artikelTweehonderd miljoen pc’s op onveilige wijze afgedankt
Volgend artikelNieuwe camera in µ-reeks
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

18 REACTIES

  1. @ Gilwilly: tot vandaag nog niemand gevonden die dat met zekerheid kon beamen of ontkennen. Als jij het antwoord te weten komt, mag je dat hier altijd posten!

  2. Ik heb nu adobe album op mijn pc, als ik nu Adobe Photoshop Elements 3.0 installeer, behoud ik dan de struktuur van mijn album,of moet ik volledig herbeginnen?

    Dank

  3. Hallooo ik wil graag weten, wanD ik kliicck op TESTEN maar ik zie nergens dan waark hem kan dOwnloaden ?! Graag antw

Reacties zijn gesloten.