Juweeltje van een fotobeheerprogramma

18
276

Slideshow
Ook een slideshow behoort tot de mogelijkheden, je kunt de duur van elke foto en van elk overgangseffect gemakkelijk instellen. Achtergrondmuziek is gewoon toe te voegen en per foto kan je dan nog eens je eigen commentaar inspreken. Deze commentaar is dan vast verbonden met de foto, als je de foto nadien verplaatst dan verplaats je de commentaar automatisch mee. Je kunt hier het geluid laten uitlopen (‘faden’) op de plaatsen waar je zelf iets hebt ingesproken. Dat vergt wel wat werk met tijdsinstellingen, maar het lukt je waarschijnlijk wel en het geeft een professioneel resultaat. Het eindproduct kan je opslaan als een gewone slideshow van foto’s, als een film (met extensie .WMV) waarbij je de resolutie kan instellen, of je kan er een Video-CD van branden. In principe kan je vanuit Photoshop Elements 3.0 zelf je brander aanspreken, maar onze brander herkende hij niet. Dit verschijnsel bleek gekend in de FAQ op de website van Adobe, maar de voorgestelde oplossing (herstart je computer) bracht toch geen soelaas.


SlideShow: overgangen, geluid, commentaar

E-mail
Natuurlijk kan je die foto’s ook versturen naar je GSM, je Palm of gewoon per e-mail naar je vrienden. Foto’s versturen als een bijlage aan een e-mail is heel gewoon, ze verwerken in een HTML-pagina en als dusdanig opsturen tot daar aan toe, maar Photoshop Elements 3.0 kan er ook een PDF-bestand van maken. Zelfs een slideshow in PDF! Het feit dat Acrobat Reader en Photoshop Elements 3.0 beide van Adobe zijn zal daar wel niet vreemd aan zijn.

Op je website
Je kunt met Photoshop Elements 3.0 van je foto’s heel eenvoudig een Web Photo Gallery maken, je hebt hier geen enkele kennis van HTML of wat dan ook voor nodig. Het resultaat behoort zeker tot de betere soort van automatisch gegenereerde websites. Niet alleen krijg je de keuze uit tientallen ontwerpen, je kunt zelf ook nog eens de grootte van de foto’s, van de miniaturen en van de begeleidende tekst instellen. Alles wordt voor je klaargemaakt in een map, even de inhoud naar je website uploaden en het werkt.


Die website ziet er gelikt uit

 

Conclusie
Photoshop Elements 3.0 is net als de vorige versies een juweeltje. Het werkt vlot, prettig, heb je eens weinig tijd dan kan je er met Quick Fix uitstekende resultaten mee behalen of omgekeerd kan je er juist urenlang je creativiteit op botvieren. Hoe dan ook vereist het leren werken met dergelijke programma’s een zekere inspanning. Ben je daar toe bereid, dan is die 100 euro goed besteed. Overigens loopt er momenteel een speciale actie bij Adobe: voor 151 euro krijg je Photoshop Elements 3.0 gebundeld met Première Elements 1.0, de evenknie van Photoshop Elements maar dan voor video-editing.
Adviesprijs
100 euro
Systeemvereisten
Intel Pentium III of 4 (of compatibele) 800 MHz- (sneller aanbevolen); Win XP Pro of Home Edition met SP1 of Win 2000 met SP 4 (Adobe-toepassingen in Win XP met SP 2); 256 MB RAM (512 MB of meer aanbevolen); 600 MB vrije ruimte op de vaste schijf; Microsoft DirectX 9-compatibel stuurprogramma voor weergave; 16-bits (XGA) scherm met schermresolutie van 1024 x 768; CD-ROM-drive.
1
2
3
4
Vorig artikelTweehonderd miljoen pc’s op onveilige wijze afgedankt
Volgend artikelNieuwe camera in µ-reeks
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

18 REACTIES

  1. @ Gilwilly: tot vandaag nog niemand gevonden die dat met zekerheid kon beamen of ontkennen. Als jij het antwoord te weten komt, mag je dat hier altijd posten!

  2. Ik heb nu adobe album op mijn pc, als ik nu Adobe Photoshop Elements 3.0 installeer, behoud ik dan de struktuur van mijn album,of moet ik volledig herbeginnen?

    Dank

  3. Hallooo ik wil graag weten, wanD ik kliicck op TESTEN maar ik zie nergens dan waark hem kan dOwnloaden ?! Graag antw

Reacties zijn gesloten.