Schild tegen computerkrakers

2
25

Beveiliging
ACS probeert dus actief te voorkomen dat een vandaal je systeem kan uitbuiten. Daartoe scant het alle lopende processen op pogingen tot uitbuiting van bekende exploits. Voor nog niet gevonden zwakke plekken heeft ACS nog een ander trucje: het kan als beschermingsmaatregel allerlei systeembibliotheken (DLL’s) verplaatsen zodat vandaalsoftware die in je systeem geraakt toch niet behoorlijk uitgevoerd kan worden. Dit vinden we trouwens een heel aardige vondst, maar de kernvraag is natuurlijk of het geen incompatibiliteiten oplevert met allerlei applicatiesoftware. Tijden onze test traden er geen incompatibiliteiten op, maar we hebben bijvoorbeeld geen games of multimedia-applicaties uitgeprobeerd.
ACS beschermt NT-diensten zonder dat ze uitgeschakeld moeten worden. We stelden geen enkele impact op de systeemprestaties vast. De gewone versie is bedoeld voor desktoppc’s en die moet dus veel applicaties kennen en beschermen. De serverversie is bedoeld voor één welbepaalde applicatie die beschermd moet worden. Bijvoorbeeld webservers: zowel Apache als Microsoft ISS als nog andere worden ondersteund. ACS Server blokkeert in dit geval alle aanvallen die specifiek op zo’n webserver gericht zijn. Als systeembeheerder kun je u configureren welke draaiende processen je wel of niet wenst te bewaken.


ACS geavanceerde instellingen en beschermingen

Bewaking
De bewaking van ACS houdt de instellingen van applicaties, je netwerk-, browser- en e-mailconfiguraties en het besturingssysteem zelf in de gaten. Als een niet-reguliere applicatie of proces een van die instellingen probeert te wijzigen, krijgt je een waarschuwing en een voorstel om het probleem op te lossen. Dit is vrij eenvoudig geformuleerd zodat ook gewone niet-technisch aangelegde gebruikers ermee overweg kunnen, maar de software spreekt alleen Engels.


ACS aanvallenlogboek

Conclusie
Anti-Cracker Shield is een nuttige aanvulling op de andere beschermingssoftware. De producent geeft zelf al aan dat je niet buiten een antivirus- en persoonlijke-firewallsoftware kunt. Je zult ook de antispyware en -adwaresoftware nodig hebben. De servereditie is wat ons betreft te hoog geprijsd.
Adviesprijs
81,52 euro voor de gewone versie
Systeemvereisten
Windows NT/2000/2003/XP
1
2
Vorig artikelDolby Digital Surround sound door een hoofdtelefoon
Volgend artikelNieuwe I-Trigue geluidssystemen

2 REACTIES

Reacties zijn gesloten.