Foto’s bewerken en archiveren op een cd of dvd

14
103

Photo Album 5 slaat alle gegevens van je foto’s op: de naam, de datum van opname en datum van wijziging, de grootte enz., maar ook de map waarin de foto’s bewaard worden. Dat laatste is niet onbelangrijk: Photo Album 5 onthoudt ook de naam van verwisselbare media, zoals het label van een cd of van een geheugenstick.


Je vraagt naar een foto die op een cd staat

Optioneel kan je ook Keywords (trefwoorden) ingeven. Je kunt deze Keywords ook hiërarchisch rangschikken, bijvoorbeeld "Familie" met daaronder "Kinderen" en daaronder dan weer "Jan", "Peter" en "Guy". Die Keywords werken in versie 5 trouwens een stuk logischer dan in vorige versies: klik je nu "Peter" aan, dan zijn voortaan ook automatisch "Kinderen" en "Familie" aangevinkt. Op al deze gegevens kan je nadien je foto’s terugzoeken in alle denkbare combinaties, zoals "alle foto’s van Guy in januari 2004".


Trefwoorden in een boomstructuur

Photo Album 5 toont je de resultaten in miniatuurweergave, ook als het medium met de eigenlijke foto niet meer beschikbaar is. Hier hou je toch best rekening mee als het over foto’s gaat die je niet zomaar aan iedereen wil laten zien, en daarom veilig op een cd bewaart!
Van je selectie kan je een diapresentatie maken met overgangen, audio enz. die je ook kan bewaren. Je kan je diapresentatie achteraf ook weergeven op een pc waarop Photo Album niet geïnstalleerd is: een kleine "player" wordt automatisch mee ingesloten.
Een andere nieuwigheid in dit onderdeel is PhotoSafe, de archiveerfunctie van Photo Album 5. Je kunt rechtstreeks, dus zonder beroep te moeten doen op Nero of soortgelijk schrijfprogramma, je foto’s branden op een cd. PhotoSafe onthoudt welke foto’s vroeger al gearchiveerd werden en waarschuwt je desgewenst wanneer er meer dan 650 MB nieuwe foto’s zijn of wanneer er nieuwe foto’s langer dan 30 dagen op je pc staan.

1
2
3
4
Vorig artikelGPS-navigatieoplossing voor Nokia smartphones
Volgend artikelHandheld met groot geheugen
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

14 REACTIES

  1. als je het installeerd..word daarna alles geopend met het programma..dat wil ik niet…hoe kan je dit wijzigen?

  2. Wie weet hoe dat heet dat je plaatjes over elkaar heen kan doen en dan zie je die ene ook die erachter staat?

  3. Waarschijnlijk bedoel je dat bij het dubbelklikken op een JPG-bestand in explorer dit altijd in PSP geopend wordt?
    Klik dan eens met de RECHTSE muisknop op dat bestand
    In het snelmenu kies je NIET voor \”Openen\” maar wat lager voor \”Openen met\”
    Er verschijnt dan een lijstje met programma\’s die foto\’s kunnen weergeven.
    Kies het onderste lijntje, \”Programma Kiezen\”
    Selecteer daar het programma dat je wenst, bvb. Microsoft Photo Editor of Paint.
    Het vakje \”Dit programma altijd gebruiken voor dit type bestand\” nu aanvinken.
    Succes!

  4. Vraagje,
    Wat moet ik doen alles wat ik open gaat via Jasc Paint Shop en dat wil ik niet altijd hoe kan ik deze instelling veranderen?

    Alvast bedankt.

  5. (Vraag en antwoord ook op het forum geplaatst onder Software Algemeen)
    Stel: je neemt een paar honderd foto\’s van een gebeurtenis, bvb. de vakantie. Die zet je eerst van je camera op je PC waar je ze kunt corrigeren (rode oogjes, contrast, bijsnijden,…) en dat kan je alleen op je PC omdat je ze na corrigeren opnieuw moet kunnen saven. Is dat gebeurd dan zal je ze meestal alleen nog gebruiken voor een vertoning in bvb. een slideshow of om er een aantal af te drukken. Een slideshow kan gerust foto\’s op CD als bron hebben, bovendien is een CD handiger om mee te nemen dan een hele PC. Wil je echter een foto opnieuw bewerken, dan moet je die wel terug kopiëren naar je PC.

  6. graag had ik meer willen weten is dat op cd om daarna heinstaleren op de pc of wat
    dank u bij voor baat

Reacties zijn gesloten.