Zeg nooit gsm tegen een ‘messaging device’

1
481

Mogelijkheden
Functioneel is de 6810 compleet uitgerust. Agenda, contacten en e-mail en andere berichten kun je via de meegeleverde PC Suite synchroniseren met een pc. Dat kan via Bluetooth of infrarood. Het interne geheugen is 3,5 MB klein. De 6810 ondersteunt het snellere EGPRS voor internettoegang, waarover we je meer vertellen in onze recente test van de Nokia 7200. Verder krijg je een timer en wekker, een afgeschermd opslaggebied voor wachtwoorden en dergelijke en een ingebouwde stereo FM-radio, die je kunt beluisteren via het meegeleverde oortje. Dat oortje kun je ook gebruiken voor handenvrij telefoneren. Het oortje past ook op de 6810 wanneer het scherm is uitgeklapt. De 1000 mAh Li-Ion batterij geeft een standby tijd tot vijftien dagen en een spreektijd tussen de drie en de zes uren. Het opladen duurt anderhalf uur.

Technische specificaties Nokia 6810

Conclusie
Als je onderweg heel veel chat, e-mailt of sms’t komt het min of meer volwaardige toetsenbordje van de Nokia 6810 heel goed van pas. De gevraagde prijs van 259 euro vinden wij redelijk voor de geboden mogelijkheden. Met wat zoeken kun je dit mobieltje voor een lagere prijs vinden (laagste dat wij zagen was 229 euro).
Adviesprijs
259 euro
1
2
3
Vorig artikelMuizen en toetsenborden met nieuwe technologieën
Volgend artikelAnastacia op nummer 1 in eerste nederlandse download chart
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

  1. Met dit uitklapbaar toetsenbord naar een (volwaardig) toetsenbord is dit toestel uitermate geschikt voor slechthorenden.
    Slechthorenden maken op zich veel gebruik van sms bij hun communicatie.
    En samen met de verkrijgbare inductielus voor dit toestel lijkt mij dit een heel geschikt toestel voor deze groep.
    Het toetsenbord en deze lus maakt dit toestel bijna ideaal!

    Alleen Nokia levert deze inductielussen. Andere fabrikanten niet. Er zijn wel een aantal alternatieven, maar deze zijn niet geschikt voor de ernstig slechthorenden.
    Vindt het onbegrijpelijk voor bijvoorbeeld Siemens die en gsm toestellen maakt en ook gehoortoestellen

    Ik wil u in overweging geven om ook bij de beoordeling van toestellen ook te kijken naar de mogelijkheden voor de slechthorende medemens.

Reacties zijn gesloten.