Een spel met perspectief

2
36

Een goede verdediging is de beste aanval
Op het gebied van verdediging springt Namco’s Breakdown er toch wel uit. Naast standaardtechnieken om ongewild fysiek contact van je tegenstander succesvol te pareren, zijn er nog een aantal andere interessante opties. Zo kan je een salto achterover doen, verschillende semi-koele bewegingen uitvoeren en zelf kogels tegenhouden, net zoals Neo uit The Matrix!


De mosterd bij The Matrix gehaald?

Beeld
De graphics van Breakdown zijn nog net geen doorbraak, maar wel erg goed. De animaties, textures en gezichtsuitdrukkingen zijn mooi gedaan. Met name de tegenstanders zijn fraai weergegeven. Er had echter wel wat meer variatie in de bad-guys mogen zitten.
Helaas is het ontwerp van de levels onder niveau. De omgevingen zijn niet allemaal zo aantrekkelijk, soms zelfs irritant herhalend, en overspoelen niet van originaliteit. Grote kans dat de ontwikkelaars hiervoor hebben gekozen om de framerate in sommige scènes op een acceptabel peil te houden. Hee, wie heeft gezegd dat de Xbox perfect was?


Wat zien ik?

Geluid
Dolby Digital/Surround bezitters zijn met Breakdown in hun nopjes. Het geluid van schoten en explosies wordt fraai weergegeven en zorgt ervoor dat je nog dieper in het spel terecht komt. De muziek past bovendien erg goed bij de sfeer. Met veel verschillende soorten muziekstijlen en vloeiende overgangen, maakt Breakdown je weer trots op je speakers.

Conclusie
Namco is er met Breakdown in geslaagd om verschillende genres succesvol met elkaar te mixen, en hierbij de speelbaarheid niet uit het oog te verliezen. Hou je van mooie sci-fi-actie en heb je een sterke maag, dan is Breakdown jouw game! Word je al misselijk bij het lezen van deze review, dan is het misschien verstandig om Breakdown van je verlanglijstje af te halen.

Officiële site van het spel: http://breakdown.namco.com
Ontwikkelaar: Namco
Uitgever: Electronic Arts

Adviesprijs
59,99 euro
1
2
3
4
Vorig artikel5 megapixelcamera met hoog zoombereik
Volgend artikelBetaalbare bewakingsoplossing

2 REACTIES

Reacties zijn gesloten.