Allround fotolabo

1
40

Deze drukkerij is trouwens een van de meest uitgebreide modules binnen Creatief Fotolab. Uiteraard kan je kiezen om handmatig een aantal foto’s te schikken op een pagina en ze dan af te drukken. Interessanter zijn echter de talrijke sjablonen, van flyers of wenskaarten tot uitnodigingen of visitekaartjes. Het is allemaal aanwezig en daarbij zijn alle sjablonen uiteraard naar eigen wens aanpasbaar. Dankzij een erg overzichtelijke interface verlopen al je creatieve uitspattingen van een leien dakje en heb je binnen de kortste keren een prima resultaat.

Zoals gezegd behoort tevens het maken van een diavoorstelling tot de mogelijkheden. Deze functionaliteit is gegoten in een duidelijke interface waarbij je in enkele simpele stappen een prima diavoorstelling in elkaar steekt. Eerst en vooral selecteer je de foto’s die je wilt gebruiken voor je voorstelling. Deze kun je dan slepen naar een virtuele montagetafel. Je hoeft je overigens niet te beperken tot foto’s, ook geluidsfragmenten, diaovergangen of tekstfragmenten behoren tot de mogelijkheden. Al deze elementen zijn snel toegankelijk en vlot aanpasbaar, zodat het erg gemakkelijk is om je diavoorstelling wat meer leven in te pompen. Verdere eigenschappen zoals de duur van het tonen van een dia of de duur van een diaovergang zijn telkens enkel een muisklik verwijderd. Ook het herschikken van dia-elementen is erg eenvoudig. Voor wie niet zo tuk is op het uitgebreid opsmukken van een diavoorstelling, is er nog altijd de mogelijkheid om automatisch willekeurige diaovergangen op te laten vullen. Een andere keuze is het toevoegen van ondertitels ter verduidelijking van bepaalde dia’s of als inleiding tot een ander hoofdstuk binnen je presentatie.
Om je creatie te gaan delen met de buitenwereld, heb je meerdere keuzes. Ten eerste kan je simpelweg je diavoorstelling via e-mail de wereld insturen. Indien je een standaard e-mailclient hebt ingesteld, kan je je voorstelling via Creatief Fotolab zelf sturen. Een andere mogelijkheid is om je voorstelling op cd of dvd te branden. Hierbij kan je gebruik maken van een aantal kant-en-klare sjablonen met een ingebouwd dvd-menu. Het branden kan binnen Creatief Fotolab. Qua formaten heb je de keuze uit VCD, SVCD, mini-DVD en DVD. Ook heb je de keuze uit tv-normen PAL (voor Europa) of NTSC voor de Verenigde Staten.

Conclusie
Digitale fotoalbums, beeldbewerkingprogramma’s, digitale drukkerijen, de markt wemelt ervan. Creatief Fotolab van Easy Computing biedt al deze functionaliteiten aan onder één dak. Van het organiseren van je foto’s tot het exporteren naar DVD of het maken van een diavoorstelling, Creatief Fotolab heeft het allemaal in huis en het gaat allemaal zoals een fluitje van een cent. Wanneer we dan ook nog eens kijken naar de erg aantrekkelijke prijs kunnen we concluderen dat dit Creatief Fotolab een aanrader over de ganse lijn is.
Adviesprijs
29,95 euro
Systeemvereisten
Pentium III 500 Mhz, 128 MB RAM, Windows 98/98 SE/ME/2000/XP, 350 MB vrije ruimte op de harde schijf, CD-ROM-speler
1
2
3
Vorig artikelLuister- en kijkgenot
Volgend artikelDvd’s branden

1 REACTIE

  1. ik heb div diashows gemaakt en op diverse dvd gebrand
    nu wil ik een menu maken waar al die diashows bij elkaar staan
    en op 1 dvd branden en dat ik de keuze kan maken bij het vertonen
    via dvd speler op tv

Reacties zijn gesloten.