Elektronisch fotokader

1
39

Nokia Image Viewer SU-5
Nokia’s Image Viewer SU-5 kun je nog het best vergelijken met digitale foto viewers van andere merken, zoals de Sandisk Digital Photo Vierwer SDV1-C, die we niet zo lang geleden testten. Er is wel een groot verschil, want je op het apparaat van Nokia kun je direct een Nokia-mobieltje aansluiten. Dit geldt voor Nokia MMS-geschikte telefoons met een Pop-Port-aansluiting. De foto’s die op dat mobieltje aanwezig zijn kun je dan met de Image Viewer op een tv-toestel weergeven. Daarnaast kun je ook een MMC-geheugenkaartje (van 16 MB tot 512 MB) in de Nokia Image Viewer schuiven en de foto’s op dat kaartje weergeven. Ook bijzonder is dat de Image Viewer SU-5 heel licht en compact is, zodat je hem gemakkelijk overal kunt meenemen. Bovendien wordt hij geleverd met een heel compact afstandsbediening, die in het apparaatje vastklikt voor onderweg.

De Image Viewer is compatibel met PAL- en NTSC-tv’s en wordt aangesloten via een Composiet-kabel. Deze kabel zit opgerold in de openklapbare binnenkant van het apparaatje. Daar is ook plaats voor vier AAA-batterijen. Je kunt ook een Nokia CP-8, ACP-9 of ACP-12 voeding aansluiten.
Maximale resolutie van de foto’s die kunnen worden getoond bedraagt 1600 x 1200 pixels (2 megapixels) in de jpeg of gif formaten. De Image Viewer laadt de foto’s in een buffer en toont die dan op de tv; als de buffer vol is, wordt de oudste foto uit de buffer gegooid en een nieuwe ingeladen. Dit proces gaat redelijk snel. Met een knop op de afstandsbediening kies je tussen de twee ondersteunde soorten geheugen (telefoon of MMC-kaart). Verder kun je een diashow starten of de foto’s één voor één weergeven. Roteren van foto’s is uiteraard ook mogelijk.

Ook de Nokia Image Viewer SU-5 (77,95 euro) heeft een hoog gadget-gehalte. Niettemin werkt dit apparaatje zoals geadverteerd en kan het interessant zijn voor mensen die heel veel foto’s met hun mobieltje maken en die onderweg ook willen bekijken of delen op groot scherm.

 
Beoordeling

Prijs: 77,95 euro

Adviesprijs
Nokia Image Frame SU-4: 265,45 euro;
Nokia Image Viewer SU-5: 77,95 euro.
1
2
Vorig artikelDuo cameragsm’s
Volgend artikelPocketPC’s met innovatieve multimediafuncties
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.