Topdesign of Flopdesign?

7
17

Zonder Assistent
Je kunt echter ook zonder Assistent werken. De beginstappen zijn dezelfde: eerst moet je bepalen wat je wilt maken, dan kies je een voorbeeld volgens je smaak. Nu kies je niet meer voor de Assistent, maar je klikt op "Document openen – Hiermee sluit u de Assistent af en kunt u uw voorbeeld in de programma-editor bewerken".
Je krijgt de indruk in een totaal andere wereld terecht te komen. Achter die miskleun van een Assistent blijkt een vectorieel tekenprogramma schuil te gaan.
Ieder onderdeel van de tekening staat bovendien op een afzonderlijke laag (layer) en zowat alles is handig en intuïtief in te stellen.
Rechts op het scherm staan nu twee venstertjes, de Layer Manager en de Format Manager. Laag per laag laat alles zich instellen, van kleurverloop tot transparantie, je kunt objecten vervormen, verschuiven, vergroten en verkleinen, de volgorde wijzigen, lagen bijvoegen en tijdelijk onzichtbaar maken – werkelijk een krachtig gereedschap.
De bewering "uitgebreide grafische tools voor een persoonlijke vormgeving" wordt inderdaad waar gemaakt.
Lijsten kopiëren lukt nu wel correct, net zoals het importeren van je eigen foto’s of andere afbeeldingen.

Het automatisch importeren van titels
Het enige wat niet feilloos verloopt, is het automatisch importeren van de titels van de liedjes op je muziek-CD. O jawel, het programma herkent zowat alles wat je het te slikken geeft, van Samson en Gert tot Wagner, van de Prehistorie tot de Highlights from Cats. Alleen verschijnen de tracknummers en de duur van de liedjes op de verkeerde plaats in een verkeerd lettertype in de verkeerde kleur. Maar zoals reeds gezegd: alles laat zich vrij simpel instellen, na enkele muisklikken is dat euvel wel verholpen en bekom je een quasi professioneel resultaat.


Automatisch gegenereerde lijst muziek

Afdrukken
Het afdrukken verloopt keurig zoals het hoort, alleen kan je je afvragen waarom de Inlay (de achterkant van het doosje dus) altijd dubbel is. Misschien is het de bedoeling het blad te vouwen zodat je een recto-verso effect bekomt, waarbij je je de vraag kan stellen of dat nuttig is, want de meeste binnenstukken van CD-doosjes (het plaatje waar je de CD op vastklikt) zijn gekleurd en dan zie je er niets van. Er zijn natuurlijk doosjes met een transparant binnenstuk – alleen staat dan de tekening en de tekst aan de binnenkant onderste boven.


Een aardig resultaat… met wat moeite
 

Conclusie
Wie het programma koopt omdat “het maken van CD en DVD-labels nog nooit zo gemakkelijk geweest is”, komt bedrogen uit. De Assistent bakt er compleet niets van. De lage prijs van minder dan 5 euro mag geen excuus zijn voor een slecht werkend programma. Maar wie een beetje handig is met tekenprogramma’s en de Assistent terzijde laat, vindt hier voor weinig of geen geld een merkwaardig krachtig gereedschap.
Adviesprijs
4,99 euro
Systeemvereisten
Computer: IBM PC of 100% compatible
Processor: Pentium 1
Geheugen: 32 Mb
Operating system: Windows 98, 2000, Me of XP
12 MB vrije ruimte op de harde schijf
Diversen: Grafische kaart, kleurenprinter, Cd-romspeler
1
2
3
Vorig artikelNieuwe strategie – update
Volgend artikelFoto’s intelligent bewerken
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

7 REACTIES

  1. ook ik heb deze procedure gevolgd maar het resultaat is dat het noch steeds niet werkt, nu is het aankoop bedrag wel niet zo groot maar ik vind het een slecht product

  2. Tja, Raymond – neem dan best contact op met de helpdesk van Denda, zelfde site maar Stap 4 : \”Leg uw vraag voor aan o­nze o­nline Helpdesk\”
    Controleer toch nog eens of je alles precies gedaan hebt zoals aangegeven, dat gaat toch het eerste zijn dat ze zullen antwoorden.

  3. Daarvoor dient een forum hé Ankie: mensen die elkaar willen helpen. Maar het doet altijd deugd dat iemand schrijft dat het gelukt is. Bedankt voor je reactie!

  4. Rene
    Bedankt. Ik heb jouw instructies opgevolgd en het is gelukt. Nogmaals bedankt.
    Ankie

  5. Hallo Ankie,

    Dat probleem is gekend bij Denda Software. Zij hebben er een update voor gemaakt, die je dan wel moet installeren. Ga eens naar de site van Denda ( http://www.denda.com ) klik bovenaan op Helpdesk. In de volgende pagina klik je op \”stap 3: Zoek uw titel in o­nze FAQ-lijst\” en in de keuzelijst die dan verschijnt klik je op Topdesign CD/DVD-Labels. Daar vind je de ganse uitleg, de te volgen procedure en de update. Succes!

  6. als ik de cdrom heb geinstalleerd werkt alleen het help-programma. Het officiele venster wordt geopend maar links staat geen menu
    maar de vermelding \’deze pagina (internet)kan niet worden geopend.
    Hoe los ik dit op?

Reacties zijn gesloten.