Topdesign of Flopdesign?

7
17

De Assistent
Terug naar het programma, je klikt nu op "Assistent Starten". Nu moet je bepalen wat je wil maken: in de categorie Music kan je kiezen uit Label, Inlay, Cover of DVD-Cover. In de categorieën Data en Video heb je alleen keuze uit Label of DVD-cover. Vreemd, want nogal wat Data staan op CDROM en hebben dus een Inlay en Cover nodig, maar kom, die ga je dan maar bij Music halen. Ook vreemd dat hier gekozen werd voor de Engelstalige benamingen, de rest van het programma is keurig in het Nederlands.


De Assistent

Laten we kiezen voor het moeilijkste, een Inlay (waarmee dus de achterkant van een CD-doosje bedoeld wordt) waar ook verticale tekst op moet komen en een lijst met de titels van de liedjes.
In de rechterhelft van het scherm verschijnt nu een indrukwekkende lijst met keuzevoorbeelden. Toegegeven, hier heeft iemand met smaak zijn werk van gemaakt.
Nadat je je keuze gemaakt hebt, klik je op "Document inlezen – Hiermee kunt u tekstwijzigingen aanbrengen en het document afdrukken", want dat is toch wat je wil bereiken.

Ontsporing
De Assistent laat je nu je tekst invullen in vier tekstvakken met de namen CD Track Titel, CD Titel, CD Titel en CD Titel. En nee, dit is geen tikfout, die vakken dragen dezelfde naam. De tekst zelf wordt niet rechtstreeks in het tekstvak ingetikt, maar in een afzonderlijk venstertje.


De ingetypte tekst

Vanaf hier loopt het volkomen mis. Met kopiëren en plakken zet je een lijst in het venstertje en klikt op "Toepassen". De tekst verschijnt veel te groot op de Inlay, en er staan een hele boel letters en tekens bij die niet in de gekopieerde tekst staan.


Het resultaat op papier

Je begint opnieuw, ditmaal zonder kopiëren en plakken en je typt alles manueel over: het baat niet. Je kunt de fouten één voor één corrigeren – niets helpt, die vreemde tekens blijven. Dan maar eens geprobeerd om een etiket (Label) te maken. Weer hetzelfde, er verschijnen vreemde tekens op het Label. De vuilbak lonkt vervaarlijk.

1
2
3
Vorig artikelNieuwe strategie – update
Volgend artikelFoto’s intelligent bewerken
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

7 REACTIES

  1. ook ik heb deze procedure gevolgd maar het resultaat is dat het noch steeds niet werkt, nu is het aankoop bedrag wel niet zo groot maar ik vind het een slecht product

  2. Tja, Raymond – neem dan best contact op met de helpdesk van Denda, zelfde site maar Stap 4 : \”Leg uw vraag voor aan o­nze o­nline Helpdesk\”
    Controleer toch nog eens of je alles precies gedaan hebt zoals aangegeven, dat gaat toch het eerste zijn dat ze zullen antwoorden.

  3. Daarvoor dient een forum hé Ankie: mensen die elkaar willen helpen. Maar het doet altijd deugd dat iemand schrijft dat het gelukt is. Bedankt voor je reactie!

  4. Rene
    Bedankt. Ik heb jouw instructies opgevolgd en het is gelukt. Nogmaals bedankt.
    Ankie

  5. Hallo Ankie,

    Dat probleem is gekend bij Denda Software. Zij hebben er een update voor gemaakt, die je dan wel moet installeren. Ga eens naar de site van Denda ( http://www.denda.com ) klik bovenaan op Helpdesk. In de volgende pagina klik je op \”stap 3: Zoek uw titel in o­nze FAQ-lijst\” en in de keuzelijst die dan verschijnt klik je op Topdesign CD/DVD-Labels. Daar vind je de ganse uitleg, de te volgen procedure en de update. Succes!

  6. als ik de cdrom heb geinstalleerd werkt alleen het help-programma. Het officiele venster wordt geopend maar links staat geen menu
    maar de vermelding \’deze pagina (internet)kan niet worden geopend.
    Hoe los ik dit op?

Reacties zijn gesloten.