Kantoorsuite krijgt face-lift en extra functionaliteit

0
26

Communicatie
Excel 2004 werd minder onder handen genomen door Microsoft. Nieuw is de Page Layout view, dat een paginavoorbeeld genereert waarmee je zaken zoals marges, kop-en voettekst en de pagina-indeling kunt aanpassen zoals ze in druk moeten verschijnen.
In PowerPoint 2004 presenteert de nieuwe versie van Office For Mac Presenter Tools. Hiermee kun je presentaties helemaal naar je hand zetten. Je beschikt op het scherm dat alleen zichtbaar is voor de presentator over een klok, een notitievenster en miniaturen van de presentatie, waarbij je meteen de dia kunt tonen door op de miniatuur te klikken. Daarnaast beschik je in PowerPoint nu ook over een heleboel nieuwe overgangen, animatie-effecten en meer dan 200 templates.

Zowel in Word, Excel als PowerPoint kan je gebruik maken van de opvolgfunctie. Deze functie zorgt ervoor dat je bepaalde dingen zeker niet vergeet. Deze functie zal je waarschuwen wanneer je aan een bepaald document moet werken. Je stelt een datum en een uur in en de functie geeft een waarschuwing dat je aan het document moet verder werken.
MSN Messenger 4.0 biedt nieuwe emoticons en een verbetering van de alarmsignalen. Er is de integratie met Word, waardoor je in real time alle wijzingen in een document kunt bespreken met anderen. En er is de integratie met het Project Center, waardoor je ook over grotere projecten beter kunt communiceren.

Conclusie
Office 2004 voor Mac biedt op het vlak van samenwerken een hele hoop vernieuwingen met de nieuwe functie Poject Center en de betere integratie van Messenger met Word en Entourage. In een kantooromgeving of scholen waar zowel met Windows pc’s als Mac gewerkt kan dit zeker een belangrijk aspect zijn om het product aan te schaffen of om te upgraden. Zeker omdat je nu voor documenten compatibiliteitsrapporten kunt genereren over problemen die kunnen optreden bij andere platformen of andere versies van Office. De opvallendste vernieuwingen bij de programmaonderdelen vind je in Word, met ondermeer de Notebook Layout View. Er zijn drie versies van Microsoft Office 2004:Mac Standard Edition: de volledige versie kost 519 euro, de upgrade kost 310 euro en de Student & Teacher versie kost 180 euro. Wat voor sommige misschien een struikelblok kan zijn is dat deze softwaresuite alleen in het Engels beschikbaar is.
Adviesprijs
519 euro (volledige versie);
upgrade: 310 euro;
Student & Teacher versie: 180 euro
Systeemvereisten
G3, Mac OS X-compatibele processor of hoger, Mac OS X versie 10.2.8 of later, 256 MB RAM, 450 MB beschikbare harde schijfruimte voor een aanbevolen installatie, 630 MB voor een volledige klik-en-sleep-installatie, cd-ROM drive
1
2
3
Vorig artikelFoto’s bekijken via Bluetooth
Volgend artikelNieuwe toepassingen mogelijk met verbeterde audio, video en graphics
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.