Kantoorsuite krijgt face-lift en extra functionaliteit

0
26

Toolbox
Bij het starten van de programma’s Word, Excel of PowerPoint opent Office de Project Gallery. Die toont verschillende tabbladen met verschillende onderdelen, waaronder het tabblad Recent dat tot maximaal honderd recent geopende bestanden kan laten zien. Project Gallery is nu ook geïntegreerd met Project Center zodat je om het even welk Office- of ander bestand binnen een project snel kunt openen of nieuwe bestanden kunt aanmaken.

In Word, Excel en PowerPoint vind je onder de View-knop de nieuwe optie Toolbox. Waar in Entourage Project Center de verzamelplek is voor alle onderdelen van de projectpuzzel, is dat in de andere drie applicaties het projecttabblad van Toolbox.
Nieuw in de tekstverwerker Word is Notebook Layout View. Hiermee kun je notities maken tijdens vergaderingen net zoals je dat zou doen in een papieren notitieboekje. Notebook Layout View heeft immers het uiterlijk van een schriftje met lijntjes. Het werkt met tabbladen en het bevat een handige zoekfunctie waarmee je alles snel kunt terugvinden. Zo lichten de tabbladen op met de gegevens waarnaar je zoekt. Heb je even geen zin om alles in te tikken, dan kan je kiezen voor de memorecorder op voorwaarde dat je over een microfoon beschikt. Met deze recorder kan je de vergadering gewoon opnemen. In Word Notebook heb je ook de mogelijkheid om schetsen te maken, maar dat vergt wel enige (teken)vaardigheid.

De functie Track Changes werd ook verbeterd. De functie is erg behulpzaam bij het bewerken van documenten. Wijzigingen en commentaar krijg je rechts op de pagina in de Page Layout View te zien in ballonnen en worden in de tekst alleen weergegeven wanneer ze door de cursor worden geactiveerd. Het maakt het lezen er een stuk aangenamer op.
MSN Messenger for Mac werd geïntegreerd in Word en maakt het mogelijk om een boodschap te sturen in verband met een specifiek commentaar. De nieuwe Smart Buttons geven je controle over automatische correctie, plakken van herstelde documenten, automatische opsommingstekens en nummering. Via Navigatievenster krijg je links een overzicht in miniatuur van je pagina’s in grotere documenten, een functie vergelijkbaar met die in Adobe Acrobat.

1
2
3
Vorig artikelFoto’s bekijken via Bluetooth
Volgend artikelNieuwe toepassingen mogelijk met verbeterde audio, video en graphics
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.