Breedbandopdondertje

1
58

Werking
Je ziet op je desktop een grafiekje van de lopende verbinding en met name welke snelheid je haalt. Je kunt een timer definiëren en instellen en ook nog andere tellers onder meer om je getransfereerde bytes te tellen, wat handig is als je provider downloadlimieten hanteert. Er is ook een ADSL-Watch waarmee je grafiekjes kunt krijgen over de kwaliteit van je ADSL-lijn.

In het toestel zit een geïntegreerde firewall, staat op de doos. Dat zal dan wel, maar de software laat er niets van zien. Je kunt de instellingen van die firewall dus niet zien of aanpassen. Je kunt wel van een van de lampjes van de modem kiezen wat hij moet weergeven: status of compressieverhouding van de ADSL-verbinding. Een optie tot internetdeling zit er ook in. Die wordt standaard geactiveerd, maar werkt natuurlijk alleen maar als er ook nog een netwerkkaart in je pc zit.

Conclusie
De Fritz! ADSL-modem met USB-aansluiting werkt prima en de meegeleverde software is leuk, maar de prijs van meer dan 90 euro is veel te veel. Daar heb je een complete ADSL-router voor!
Adviesprijs
93 euro
Systeemvereisten
Pc met Pentium III of betere cpu en Windows 98SE/Me/2000/XP, min. 64 MiB RAM, 20 MB vrije schijfruimte, cd-romdrive, USB-poort (USB 1.1 of 2.0) en uiteraard een beschikbare ADSL-lijn
1
2
3
Vorig artikelCd-rot
Volgend artikelUltradraagbare notebook

1 REACTIE

  1. zoiets zoek ik, maar dan een draadloze router met een analoge telefoonaansluiting voor een DECT draadloze telefoonset.
    Mag ook een combi met VoIP zijn.
    Zijn ze met Fritz! al zover dat dit leverbaar is?
    graag reactie.
    met dank en groet
    sjoerd

Reacties zijn gesloten.