Breedbandopdondertje

1
58

Aansluiting
Je moet uiteraard zorgen voor een ADSL-abonnement. Je telefoonlijn ondersteunt dan ADSL en je krijgt van de door jou gekozen provider een loginid en een wachtwoord. Als je nog geen provider hebt en je weet niet welke kiezen, kun je beroep doen op onze ProviderMonitor.

De ADSL-modem installeer je door twee kabels aan te sluiten: de ADSL-telefoondraad en de USB-kabel. Verder niets. Er is geen voedingadapter omdat de modem zijn stroom uit de USB-poort van je computer betrekt. Zodra je de USB-kabel in je reeds gestarte Windows-pc steekt, verschijnt het bekende wizardje voor nieuwe hardware. Nu steek je de meegeleverde cd-rom in je pc en de rest gaat dan volautomatisch.

Heel leuk is de automatische detectie van de correcte instellingen voor je ADSL-lijn. Voor België kent AVM alleen maar Belgacom Skynet en Planet, verder niets. Ze weten kennelijk niet eens dat Planet tegenwoordig Scarlet heet. In feite maakt het niet zoveel uit, want er is ook nog een optie voor een andere internetprovider. Of je nu een voorbereide optie kiest of die voor een andere provider, het volgend scherm vraagt eigenlijk alleen maar naar je loginid en wachtwoord. Je kunt hier de verbinding ook nog een naam geven. AVM staat je namelijk toe meerdere verbindingen te definiëren. Eenmaal alles gedefinieerd, vraagt de installatiewizard je of je wil proberen een verbinding te maken. Gewoon ‘ja’ kiezen en je bent vertrokken.

1
2
3
Vorig artikelCd-rot
Volgend artikelUltradraagbare notebook

1 REACTIE

  1. zoiets zoek ik, maar dan een draadloze router met een analoge telefoonaansluiting voor een DECT draadloze telefoonset.
    Mag ook een combi met VoIP zijn.
    Zijn ze met Fritz! al zover dat dit leverbaar is?
    graag reactie.
    met dank en groet
    sjoerd

Reacties zijn gesloten.