Eenvoudig back-uppen

3
41

Easy Computing Phoenix Back-up 2

Easy Computing gooit het over dezelfde boeg. Ook met Phoenix Back-up, dat inmiddels aanbeland is bij de tweede generatie (we hebben ook versie 1 getest), plan je een aantal taken, die dan op latere tijdstippen kunnen worden uitgevoerd. Bij het plannen van taken valt meteen op dat Phoenix Back-up qua mogelijkheden een grote stap voor heeft op Backup Master van Data Becker. Zo is het mogelijk om te kiezen uit een groot aantal sjablonen. Die gaan van het back-uppen van je internetinstellingen of e-mail tot een back-up van je Norton Personal Firewall of je omgevingsvariabelen.
De mogelijkheden zijn hier legio en elke sjabloon kan je uiteraard nog aangepassen aan je persoonlijke voorkeuren. En er valt ook heel wat aan te passen. Zo kan je kiezen uit zes verschillende back-upmanieren, waaronder een incrementele, diferentiële en synchronisatie.
Wanneer we kijken naar het tijdstip waarop het programma de back-up moet uitvoeren, zijn de mogelijkheden grotendeels identiek aan die van Backup Master, met de welkome uitbreiding dat je back-ups kunt laten uitvoeren bij het afsluiten van de computer. Op die manier ben je uiteraard zeker dat je gegevens correct zijn.

Ook bij het selecteren van de te back-uppen gegevens ontplooit zich een waaier aan opties. Je kunt laten filteren op bestandstypen of enkel bepaalde bestandstypen laten bewaren. Tevens kan je tot in de details aangeven welke delen van het register je wilt back-uppen. Een andere troef van dit pakket is dat je heel wat media kunt selecteren als bestemming van de back-up. Buiten de harde schijf of cd of dvd, kun je nog kiezen voor een Zip- of Jaz-schijf, of je kunt de back-up opslaan op een netwerkschijf. Er is zelfs de mogelijkheid om je gegevens op te slaan op een USB-stick. Verder is het aantal opties overweldigend.

1
2
3
4
5
Vorig artikelGroot aanbod muziek- en multimediaspelers
Volgend artikelMaak van een gewone printer een Bluetooth versie

3 REACTIES

  1. Geachte redactie,

    Prima artikel ! Schafte Phoenix Back-up 2 aan, waarbij ik mij heb laten leiden door uw advies.

    Dank.

Reacties zijn gesloten.