Als het compact moet zijn

2
20

Compact
Indien je dat wenst kan je ook video-opnamen of korte spraak memo‚s registreren en door de PictBridge technologie kan je zelfs afdrukken zonder computer.
De camera‚s verschillen dus vooral door het design en voornamelijk door de grootte. De Pentax Optio S4i is een van de kleinste digitale camera’s op de markt. Het toestel is zelfs kleiner dan je bankkaart. Niet alleen de supercompacte zoomlens is hier voor verantwoordelijk. Ook de Lithium-ion batterij neemt weinig plaats in. Het toestel wordt geleverd met docking station.
De Optio S40 betrekt de benodigde stroom van twee aanzienlijk grotere AA batterijen. De camera is dus een stuk volumineuzer dan de S4i, maar vergeleken met andere toestellen uit deze klasse toch nog steeds vrij compact.

Conclusie
De detailweergave is bij de twee camera’s even goed. Ook de kleurweergave is accuraat. De foto’s van de Pentax Optio S40 zijn bij gelijke instellingen iets contrastrijker. De beelden zijn scherp, maar in de linkerbovenhoek van de foto’s van de Optio S4i testcamera is er wel een erg onscherpe zone. Een dergelijk euvel is meestal te wijten aan een constructiefout.
Adviesprijs
Pentax Optio S40: € 399;
Pentax Optio S4i: € 449.
1
2
Vorig artikelHet lachebekje en andere emoticons
Volgend artikelDraadloos tekenen en schrijven

2 REACTIES

Reacties zijn gesloten.