Tv kijken op je computermonitor mét en zonder pc

12
64

Trust Combi TV-PC Pop View

Een interne tv-kaart biedt meestal heel wat mogelijkheden, maar je moet er natuurlijk wel je pc voor openschroeven. Met de Combi TV-PC Pop View van Trust is dat niet nodig. Dit externe kastje plaats je tussen de monitor en vga-aansluiting van je pc. Je kunt er tv mee kijken in een picture on picture (pop) venster of op een volledig scherm (full schreen).
In de doos vind je naast de Combi TV-PC Pop View een afstandsbediening (met 2 AA batterijen), VGA doorluskabel, geluidskabel, stroomadapter, en handleiding (ook Nederlands).

Installatie
Het installeren van het product gaat zeer vlot, je moet gewoon alle kabels inpluggen, iets wat zichzelf uitlegt maar ook in de handleiding duidelijk wordt geïllustreerd. Er komt geen software bij kijken. Je stopt de batterijen in de afstandsbediening en je kan beginnen. De beeldkwaliteit van je monitor wordt nauwelijks beïnvloedt door de aanwezigheid van de Combi TV-PC. Alleen bij hogere resoluties (1600 x 1200 pixels en hoger) en bijbehorende verversingsfrequenties treedt er een lichte achteruitgang van de beeldkwaliteit op.

Werking
Als je het toestel voor de eerste keer gebruikt is er alleen maar sneeuw en ruis. Dit is helemaal normaal. Je moet gewoon de kanalen nog instellen. Dit kan op twee manieren gebeuren. Ofwel gebruik je de knoppen op het kastje zelf, ofwel gebruik je de afstandsbediening. Beide manieren zijn heel gemakkelijk. De kanalen worden zelf gezocht en op een willekeurige plaats gezet. Je kunt de kanalen desgewenst van plaats veranderen. Met de optie Fine Tune kan je zenders, die niet volledig helder zijn en/of ruis bevatten, beter afstellen.
Normaal gebruikt het tv-beeld het volledige scherm, maar als je wil tv-kijken en tegelijk op je pc werken kan je ook kiezen voor een pop-schermpje. Dit is een klein schermpje dat op de desktop verschijnt en waar het tv-programma in te zien is. Het omschakelen van volledig scherm naar pop-schermpje gebeurt met een druk op de knop.

Klein
Je kan kiezen tussen drie verschillende formaten. Het kleinste pop-schermpje is wel wat te klein om eventuele ondertiteling te lezen. Natuurlijk kan je de schermpjes ook verplaatsen. Wanneer je met pop-schermpjes werkt kan je kiezen tussen het geluid van de pc of het geluid van de tv.

Het toestel heeft ook nog een aantal handige extra functies. Er is bijvoorbeeld een time-functie aanwezig. Hiermee kan je instellen tussen welke uren het apparaat gebruikt mag worden.
De slaapstand zorgt ervoor dat het apparaat na een bepaalde tijd uitgeschakeld wordt.
Je kunt op de Combi TV-PC Pop View ook andere videobronnen aansluiten zoals een dvd-speler, video-recorder, videocamera, enz. Dat kan zowel via Composiet- als via S-Video-ingangen. Ook kun je een andere vga-bestemming tot een maximale resolutie van 1024 x 768 pixels aan 75 Hz aansluiten, zoals een projector of losstaand lcd-scherm en op die manier naar tv kijken.

Je kunt het toestel ook gebruiken wanneer de pc niet opstaat. In dat geval wordt altijd het volledige scherm gebruikt voor het tv-beeld.
Het toestel werkt goed. Alleen de afstandsbediening vertoonde bij ons soms rare kuren. In plaats van één kanaal vooruit te gaan, ging hij bijvoorbeeld meerdere kanalen tegelijk vooruit. Storend, maar wellicht was dit een exemplarische fout.

Conclusie
De VideoMate TV Gold+ pci-kaart biedt de meeste mogelijkheden en kost het minste van deze twee oplossingen. Je moet er echter wel je pc voor openschroeven. De Trust Combi PC-TV is wat duurder, maar heeft als voordeel dat je hem extern kunt aansluiten. Deze oplossing is het meest flexibel, maar bied minder mogelijkheden (geen radio, geen opnamemogelijkheden). Het zal dus van jouw behoeften afhangen welke van deze oplossingen je kiest.
Adviesprijs
Compro: 95,50 euro; Trust: 141,34 euro.
Systeemvereisten
Compro VideoMate TV Gold+: Pentium II 400 MHz of meer, 128 MB geheugen of meer, 30 MB vrije schijfruimte, Video kaart met overlay support, Geluidskaart met Line-In connector, PCI slot, ATX stroomtoevoer, CD-ROM station, Windows XP, 2000, Me, 98SE.

Trust Combi TV-PC Pop View: VGA monitor (minimaal van 640 x 480 tot 1024 x 768 pixels aan 60 of 75 Hz); computer met audio en vga voor gecombineerd gebruik (pop).

1
2
3
4
Vorig artikelEen spannende missie vol games, races en krachtmetingen
Volgend artikelProjector voor zakelijk en thuisgebruik
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

12 REACTIES

  1. Ik heb hier ook nog zo een Tv kaart van Compro Videomate Tv Pci tuner card werkt die onder vista. Weet iemand daar iets vana

  2. Hallo, ik zit met een probleem met deze kaart. Als ik gewoon wil naar tv kijken (dus zonder opnemen of timeshift) zie ik de zender 5 keer in hetzelfde venster. zeer raar dus. Ik kan ook nergens instellingen vinden om dit aan te passen. Als ik dan wil opnemen of timeshift doe dan is het wel zoals het zou moeten zijn (1beeld in venster) Iemand die hulp weet ? mvg Wout

  3. Kan directx 9.0b niet down loaden voor compro videoMate Gold plus,
    Is de 9.0c beter,graag een mailje.
    Alfons

  4. Heb Compro VideoMate Gold Plus
    En krijg die niet goed aan werken heeft iemand de handleiding in het NL.

  5. Ik koop dit toestel niet omdat het menu enkel in het Engels is, ik verwacht zoals bij de Pinnacle een nederlands menu

  6. Ikzelf ben zeer tevreden over mijn ViewSonic Nextvision N6.
    De reden waarom ik deze kocht was omdat het toen zowat de enige \’stand alone\’ was die een resolutie van 1280×1024 aankon, wat de ideale resolutie voor m\’n LCD is.

    Het apparaatje biedt een goede kwaliteit aan voor een betrekkelijk goede prijs +/- 300 euro.

    Daarvoor maakte ik gebruik van een Hauppage WinTV kaartje. Een gewoon zeer basic ding dat zich zeer goed van z\’n taak kwijtte, maar de software ondersteunt enkel een resolutie van 640×480 in venster. Andere stabiele soft heb ik er nie voor gevonden, hoewel ik gezocht heb.

    Met wat ik nu weet houd ik het bij m\’n stand-alone box omdat die toch net iets makkelijker in gebruik is…

  7. Wou graag informeren waar de Videomate te verkrijgen is en welk de aangeraden kostprijs ong bedraagt?

Reacties zijn gesloten.