Tv kijken op je computermonitor mét en zonder pc

12
64

Slaapklok
Deze tv-kaart is uitgerust met een slaapklok (sleep timer). Je kunt instellen hoe lang de tv nog speelt voor hij automatisch uitschakelt. Ook de pc gaat dan desgewenst uit.
Voortaan hoef je ook geen enkel programma meer te missen. De tv is immers uitgerust met recordersoftware. Je kan handmatig de opname starten, maar je kan ook de recorder programmeren. Door middel van een overzichtelijk scherm kan je de opname-instellingen bepalen. Het opnemen kan ook terwijl de PC af staat. De verschillende stappen voor het opnemen en afspelen van een programma staan goed beschreven in de handleiding. Toch verschillen de foto’s in de handleiding soms van de schermpjes die je te zien krijgt.

Time shifting
Naast de recorderfunctie is er ook een timeshifting functie. Wanneer je bijvoorbeeld gebeld wordt tijdens het tv-kijken dan druk je gewoon op de timeshifting knop en het programma wordt opgenomen. Als je klaar bent met telefoneren dan kan je de "video" terugspoelen en verder kijken. Terwijl jij gewoon je programma verder kijkt, wordt het programma nog verder opgenomen zodat je niets mist.
Naast deze functies zijn er nog enkele kleinere mogelijkheden. Met Image Capture kan je een foto maken van het programma dat bezig is. De optie Channel surfing geeft een overzicht van alle kanalen door middel van kleine venstertjes. Als je op een venstertje klikt dan kan je het programma bekijken. Met de functie Closed Caption kan je ondertitels oproepen voor zover die op de bronuitzending aanwezig zijn.

Radio
De radiosoftware werkt met hetzelfde bedieningspaneel als bij de tv. Ook hier moet je eerst de kanalen scannen, waardoor ze op een willekeurige plaats worden gezet. Als je wil kan je de kanalen ook een naam geven. Ook hier is er een slaapklok.
Het leuke is dat je de mogelijkheid krijgt om uitzendingen op te nemen. Het opnemen gebeurt op dezelfde manier als het opnemen van een tv-programma.
De geluidskwaliteit van de radio is zeer goed, net zoals het geluid van de opnames. Alle mogelijkheden van de radio zijn ook weer goed beschreven in de handleiding. De afstandsbediening kan ook hier weer worden gebruikt. Hoewel de mute knop van de afstandsbediening bij de tv niet werkte, werkt ze hier wel.

1
2
3
4
Vorig artikelEen spannende missie vol games, races en krachtmetingen
Volgend artikelProjector voor zakelijk en thuisgebruik
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

12 REACTIES

  1. Ik heb hier ook nog zo een Tv kaart van Compro Videomate Tv Pci tuner card werkt die onder vista. Weet iemand daar iets vana

  2. Hallo, ik zit met een probleem met deze kaart. Als ik gewoon wil naar tv kijken (dus zonder opnemen of timeshift) zie ik de zender 5 keer in hetzelfde venster. zeer raar dus. Ik kan ook nergens instellingen vinden om dit aan te passen. Als ik dan wil opnemen of timeshift doe dan is het wel zoals het zou moeten zijn (1beeld in venster) Iemand die hulp weet ? mvg Wout

  3. Kan directx 9.0b niet down loaden voor compro videoMate Gold plus,
    Is de 9.0c beter,graag een mailje.
    Alfons

  4. Heb Compro VideoMate Gold Plus
    En krijg die niet goed aan werken heeft iemand de handleiding in het NL.

  5. Ik koop dit toestel niet omdat het menu enkel in het Engels is, ik verwacht zoals bij de Pinnacle een nederlands menu

  6. Ikzelf ben zeer tevreden over mijn ViewSonic Nextvision N6.
    De reden waarom ik deze kocht was omdat het toen zowat de enige \’stand alone\’ was die een resolutie van 1280×1024 aankon, wat de ideale resolutie voor m\’n LCD is.

    Het apparaatje biedt een goede kwaliteit aan voor een betrekkelijk goede prijs +/- 300 euro.

    Daarvoor maakte ik gebruik van een Hauppage WinTV kaartje. Een gewoon zeer basic ding dat zich zeer goed van z\’n taak kwijtte, maar de software ondersteunt enkel een resolutie van 640×480 in venster. Andere stabiele soft heb ik er nie voor gevonden, hoewel ik gezocht heb.

    Met wat ik nu weet houd ik het bij m\’n stand-alone box omdat die toch net iets makkelijker in gebruik is…

  7. Wou graag informeren waar de Videomate te verkrijgen is en welk de aangeraden kostprijs ong bedraagt?

Reacties zijn gesloten.