Infrarood typen op handheld-pc

2
78

Op de handheld-pc moet je een driver installeren vanaf de meegeleverde cd. Het toetsenbord wordt pas herkend door de handheld wanneer je de driver inschakelt. Je kunt een aantal opties instellen, zoals de herhaalsnelheid van de toetsen of klikgeluiden. Ook kun je het virtuele toetsenbord automatisch uitschakelen telkens wanneer het externe toetsenbord actief is.
Er is ook een testvakje waar je kunt uitproberen of de handheld-pc het toetsenbord herkent. De truc bestaat er in de infrarode poort van de handheld-pc te richten op die van het toetsenbord met behulp van een metalen reflector die in de stand is geïntegreerd. Belkin hield bij het ontwerp rekening met de positie van de infrarode poort op verschillende handheld’s. Je kunt de pda dus zowel in de lengte of de breedte in de stand leggen, afhankelijk van waar de infrarode poort zich bevindt.

Fn-toets
Eens je de juiste hoek hebt gevonden, kun je beginnen typen in gelijk welke applicatie die dit ondersteunt. Het toetsenbord beschikt over een aantal definieerbare sneltoetsen en ook over een Fn-toets om speciale functies op te roepen. Eén van de Fn-toetsen roept het "FaceBoard" op waarmee je accenttekens kunt invoeren. Je kunt ook bijvoorbeeld de achtergrondverlichting in- of uitschakelen of de handheld-pc uitschakelen.
Het toetsenbord is erg stevig en beweegt niet tijdens het typen, maar een nadeel is wel dat het volledig plat op het werkblad ligt. Dat vergt enige gewenning tijdens het typen met tien vingers. De toetsen zijn redelijk stram, maar na wat oefening kun je toch vlot typen op dit toetsenbord. Onhandig is het ontbreken van een Esc-toets. Soms kwam ik tijdens mijn test met een HP iPaq in een PocketPC 2003-menu terecht dat ik niet via het toetsenbord kon uitschakelen. Ik moest dan de stylus ter hand nemen om een en ander te regelen via het scherm van de iPaq. Het ware gemakkelijker indien dit met een toets zou kunnen.
De stand is niet erg stabiel. In een vliegtuig zal hij vermoedelijk niet rechtop blijven staan en je moet ook opletten om niet tegen het werkblad te stoten tijdens het typen.

1
2
3
Vorig artikelProfessionele filmbewerking
Volgend artikelAudio-jukeboxen met harde schijf
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

Reacties zijn gesloten.