Van je sokken geblazen

1
39

Checkpoint Charly
In Far Cry heb je niet de keuze het spel waar dan ook te bewaren. Het spel doet dat voor jou op welbepaalde checkpoints. En die liggen soms wel erg ver weg. Het zorgt wel voor spanning, zeker omdat je al je inventiviteit moet aanwenden om sommige checkpoints te bereiken. Daarom is het vaak niet echt erg als je een scène een paar keer moet herspelen. In Far Cry kun je immers via verschillende wegen een zelfde objectief bereiken. Ben je een speler die het liefst als een dief in de nacht zijn tegenstanders besluipt of liever de big macho die met zwaar geschut het gespuis aan gort schiet? De keuze is geheel aan jou. Leuk zijn bijvoorbeeld de stenen die je onbeperkt kunt gooien om tegenstanders op het verkeerde been te zetten of juist te lokken.

Gelukkig kun je ook voertuigen gebruiken om je volgende doel te bereiken tot zelfs een deltavlieger toe. Het besturen van de verschillende voertuigen is eenvoudig en naast het eerste persoonszicht kun je ook een derde persoonszicht activeren. De huurlingen beschikken over bewapende helikopters voor ondersteuning vanuit de lucht. Dat zijn de enige voertuigen die je niet kunt gebruiken.

1
2
3
4
Vorig artikelMeer vrijheid voor gamers
Volgend artikelDual-format dvd-branders combineren snelheid met flexibiliteit
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

  1. Dit spel is inderdaad een lust voor het oog en tof om te spelen
    De saving\’s zijn inderdaad niet zelf in te stellen doch dat geeft géén onoverkomelijk probleem
    Dat doet het spel zelf als je de goede weg hebt gevonden
    Dat is nu éénmaal de uitdaging om tot het volgende punt te geraken
    Het is wel oppassen dat je een PC hebt die de 5 CD\’s waaruit het spel bestaat aankan
    Het vraagt een PC van de laatste generatie om het spel naar behoren te kunnen spelen
    Doch de kwaliteit vereist dat nu eenmaal
    Waar voor je geld
    Er is ondertussen zelfs een patch te downloaden voor wie het interesseert

Reacties zijn gesloten.