Van je sokken geblazen

1
39

Full sensory system
Zoals in de meeste fps’en verzamel je wapens en munitie. EHBO-dozen dienen dan weer om je gezondheid op peil te houden. Om het gespuis op je tocht de baas te blijven staat er een heel arsenaal aan wapens tot je beschikking, van het eenvoudige kapmes tot de forse raketwerper. Omdat je vaak enorm ver kunt kijken, is het gebruik van de verrekijker met 24x zoom echt wel aangewezen. Zeker ook omdat hij een bewegingsindicator heeft waarmee je je vijanden in de jungle kunt vinden en volgen, en daarbovenop ook nog eens een afstandsrichtmicrofoon om hen af te luisteren.

En je vijanden in Far Cry zijn niet van de minsten. De huurlingen lijken overal te zitten en kunnen ook samenwerken. Bovendien laten ze zich niet als schapen afslachten, maar zoeken dekking als je ze onder vuur neemt en proberen je dan nog te grazen te nemen. Soms hoor je ze roepen om back-up en dan verschijnen er daadwerkelijk nieuwe huurlingen om je een kopje kleiner te maken. Hun artificiële intelligentie is erg realistisch en in sommige scènes bijt je je erop stuk. De juiste strategie bepalen is de boodschap. En om niet teveel van het verhaal prijs te geven: de huurlingen zijn niet je enige vijanden in Far Cry…

1
2
3
4
Vorig artikelMeer vrijheid voor gamers
Volgend artikelDual-format dvd-branders combineren snelheid met flexibiliteit
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

  1. Dit spel is inderdaad een lust voor het oog en tof om te spelen
    De saving\’s zijn inderdaad niet zelf in te stellen doch dat geeft géén onoverkomelijk probleem
    Dat doet het spel zelf als je de goede weg hebt gevonden
    Dat is nu éénmaal de uitdaging om tot het volgende punt te geraken
    Het is wel oppassen dat je een PC hebt die de 5 CD\’s waaruit het spel bestaat aankan
    Het vraagt een PC van de laatste generatie om het spel naar behoren te kunnen spelen
    Doch de kwaliteit vereist dat nu eenmaal
    Waar voor je geld
    Er is ondertussen zelfs een patch te downloaden voor wie het interesseert

Reacties zijn gesloten.