Veiligheid voor alles

2
73

Anoniem
Ook aan je anonimiteit op internet is gedacht. Hoewel Security Suite enkele mogelijkheden biedt, verkiezen we toch het volledige hierop gerichte Steganos Internet Anonym Pro. De hoofdfunctionaliteit van dit pakket bestaat uit het camoufleren van je ip-adres. Hierdoor wordt gesimuleerd dat je je bijvoorbeeld in Mexico of Finland bevindt. Dit kan je trouwens allemaal volgen op een realtime wereldkaart waarbij je telkens de locatie ziet van je virtuele identiteit. Uiteraard kan deze functionaliteit afgezet worden. Ze vergt immers wat van je bandbreedte.

Buiten je ip-adres kan je nog heel wat andere informatie van de buitenwereld afschermen. Zo kun je browseridentificatie blokkeren zodat men niet kan zien met welke browser je surft. Aangezien elke browser zijn specifieke zwakheden heeft waarop eventuele hackers zich kunnen richten, is dit een erg handige functie. Ook Active-X objecten, cookies en de uitvoering van scripts kunnen worden geblokkeerd. Daarnaast kan je de websites onder Favorieten in een geëncrypteerde container bewaren zodat ze niet kunnen worden achterhaald.
Verder kan je alle sporen van je surfgedrag uitwissen met de Trace Destructor. De functionaliteiten hiervan gaan van het simpelweg ledigen van je Prullenbak of het verwijderen van je tijdelijke bestanden tot het wissen van de cache van Internet Explorer. Ook in Windows zelf kan je de laatst geopende bestandenlijst wissen en alle tijdelijke bestanden verwijderen. Ook hier is het weer mogelijk om te kiezen voor enkelvoudig overschrijven, meermaals overschrijven of het gebruik van de Gutmann-methode. Als laatste zien we ook hier weer de Shredder verschijnen. Dit is trouwens dezelfde functie als die van de Security Suite. Je kunt opteren voor het vernietigen van bestanden en mappen, of voor het vrijmaken van lege ruimtes op je harde schijf.

Conclusie
Bij het gebruik van de Security Suite en Internet Anonym beschik je over een stevige basis aan beveiling van je pc, zowel lokaal als in een netwerk. Beide applicaties doen wat ze beloven, en de besturing blijft dankzij hun gebruiksvriendelijke interfaces een fluitje van een cent. Uiteraard kan je nooit volledige veiligheid garanderen. Achterpoortjes kunnen altijd worden gevonden, en de meeste informatie wordt nog steeds achterhaald door menselijke fouten.
Adviesprijs
Steganos Security Suite Generation 6: € 49,95;
Steganos Internet Anonym Pro Generation 6: € 24,95.
Systeemvereisten
Steganos Securitye Suite Generation 6: Pentium-processor of compatibel, Windows 98/98SE/ME/2000/XP, 22 MB vrije ruimte op de harde schijf, 32 MB RAM, 4 keer 1.2 GB vrije ruimte op de harde schrijf voor Steganos Safe, cd- of dvd-schrijver voor Steganos Portable Safe.
Steganos Internet Anonym Pro Generation 6: Pentium-processor of compatibel, Windows 98/98SE/ME/2000/XP, internetverbinding, 6 MB vrije ruimte op de harde schijf, 32 MB RAM, 800 x 600 resolutie met 16-bit kleuren.
1
2
3
4
Vorig artikelOn line potje voetballen
Volgend artikelNieuwe inkjetprinters en all-in-ones met hogere snelheden

2 REACTIES

  1. ik woon In Belgie oost vlaanderen hoe kan ik mij zo een software kopen BV.om mijn IP adres te kunnen wissen????

Reacties zijn gesloten.