Veiligheid voor alles

2
73

Versnipperaar
Een andere handige functionaliteit is de File Shredder, die je nog het meest kan vergelijken met een papierversnipperaar. Wanneer je bestanden van je harde schijf verwijdert, worden deze immers niet volledig gewist, maar wordt bijvoorbeeld de eerste letter vervangen door een teken waaraan het besturingssysteem kan zien dat die data overschreven mag worden. Op die manier blijft de data dus fysiek aanwezig tot ze daadwerkelijk wordt overschreven. Met de File Shredder wordt de data daadwerkelijk overschreven, hetzij een enkele keer of volgens de methode van het departement van defensie van de VS waarbij de data meerdere keren wordt overschreven.

Ook kan je kiezen voor de zogenaamde Gutmann methode, wat echter wel extreem tijdrovend is. Verder kan je alle vrije ruimte op de harde schijven – virtuele schijven inbegrepen – volledig vrijwaren van overgebleven bestandspartikels. Dit proces kost echter behoorlijk wat tijd.

Achter de schermen
Het is uiteraard al duidelijk dat de kracht van dit Security Suite blijkt te schuilen in het goede gebruik van wachtwoorden en encryptietechnieken. Maar hoe gaat dat alles dan precies in zijn werk? Op gebied van wachtwoorden is het allemaal vrij simpel. Ten eerste beoordeelt Steganos zoals gezegd je ingevoerde wachtwoord op basis van de lengte ervan. Zo kan je wachtwoorden tot 128 bits invoeren die zelfs met een aantal enorm krachtige computers zo goed als nooit gekraakt zullen worden. De moeite die men moet doen om dan je data te kunnen onthullen, is immers te groot in vergelijking met de opbrengst.
Op gebied van encryptie worden een aantal krachtige technieken gebruikt om de veiligheid van je data te waarborgen. Voorbeelden hiervan zijn AES, Blowfish en het al genoemde steganografie. Een volledige bespreking hiervan zou ons te ver leiden. Voor meer informatie kan Google je al ver leiden, ook in Wikipedia (http://nl.wikipedia.org/wiki/Encryptie) vind je veel informatie over encryptie en gerelateerde technieken.

1
2
3
4
Vorig artikelOn line potje voetballen
Volgend artikelNieuwe inkjetprinters en all-in-ones met hogere snelheden

2 REACTIES

  1. ik woon In Belgie oost vlaanderen hoe kan ik mij zo een software kopen BV.om mijn IP adres te kunnen wissen????

Reacties zijn gesloten.